دنیای انیمیشنها چه میگویند؟ (از چیستی تا انواع انیمیشنها)
چقدر از قصه لذت میبرید؟ انیمیشنها آمدهاند داستان بگویند! به داستانسرایان اجازه میدهند تا داستانهای خود را به صورت منحصر به فرد بیان کنند. دنیای خارق العاده فیلمهای متحرک میتواند الهامبخش باشد و بدون توجه به سن و سال جادوی نهفته در دل داستان را برای مخاطب، به نمایش بگذارد. پس اگر قصهگو هستید یا قصد دارید این کار را انجام دهید، و این نقطه شروع مناسبی برای شما است.اصلا میدانید واژه انیمیشن چیست و چه کاربردی دارد؟
میدانیدانیمیشن سازی چگونه انجام میشود و هنرمندان در آن به چه نکاتی توجه میکنند؟ از نحوه ساخت برنامههای پر طرفداری مثل پت و مت، داستان اسباب بازیها، پینوکیو و … چه میدانید؟ دوست دارید با این دنیای جذاب آشنا شوید؟
انیمیشن واقعا چیست؟ انیمیشن ساز، کیست؟
همه ما در کودکی مخاطبان پر و پا قرص برنامههای جذاب کارتونی بودهایم. در اصل وقتی در یک سکانس، از سوژه چندین عکس گرفته شود و با اجرای آن احساس کنیم آن سوژه در حال حرکت است، از انیمیشن استفاده کردهایم. از نظر علمی چشمان ما فقط میتواند در هر لحظه، تنها یک عکس را ببیند اما وقتی چندین تصویر پی در پی ظاهر میشوند، مغز آنها را همچون تصاویر پیاپی میبیند و پردازش میکند.
انیمیشن در لغت
در لغت به معنای پویا نمایی یا تصاویر متحرک هم معنی شده است. یعنی وقتی با استفاده از مجموعهای از تصاویر، حرکت نقاشی، عکس و حتی نوشته را شبیه سازی کنیم، انیمیشن ساختهایم. البته نحوه عملکرد آن پیچیدهتر از این چیزی است که در ظاهر مشخص است! اما قبل از اینکه به انواع مختلف آن بپردازیم، بهتر است یک تعریف ارائه دهیم.
همانطور که خودمان نیز در کودکی این تجربه را داشتهایم، روی برگههای دفتر نقاشی میکشیدیم و سریع برگه میزدیم تا حس کنیم نقاشیها حرکت میکنند. در انیمیشنهای سنتی هم تصاویر را روی برگه که معمولا سلولوزی شفاف است، نقاشی کرده و از آنها عکس گرفته میشود. امروزه این نوع کارها توسط کامپیوتر ساخته میشوند.
برای اینکه این تصاویر به حرکت در آیند، نقاشی که با دست یا کامپیوتر کشیده شده را با تعداد تصاویر متوالی یا نرخ فریم در هر ثانیه، نمایش میدهند. برای اینکه حرکت روان باشد معمولا از نرخ 24 فریم بر ثانیه استفاده میشود. انیمیشن ساز کسی است که این کار را با دقت، حوصله و خلاقیت خود انجام داده تا پیام خاص خود را از این طریق به مخاطبان انتقال دهد.
برای اشنایی با مدلسازی سه بعدی، پیشنهاد می شود به مطالعه ی مقاله اختصاصی مدلسازی سه بعدی بپردازید
انواع مختلف انیمیشن چه هستند؟
درست است که از نظر نگاه مخاطبان ممکن است انیمیشنها متفاوت نباشد اما از نظر یک فرد متخصص، انواع مختلفی از سبکهای طراحی وجود دارد که در ادامه هر یک ازسبکها و نحوه تولید آن را توضیح میدهیم:
- سنتی
- دو بعدی(2D) بر پایه وکتور
- سه بعدی
- موشن گرافی
- استاپ موشن
انیمیشن سنتی یا سِل چگونه تولید میشود؟
این نوع انیمیشنها یکی از قدیمیترین شکل انیمیشن است که گاهی به آن انیمیشن سِل نیز میگویند. در این روش تمام تصاویر روی کاغذ رسم میشود. برای ایجاد حرکتهای دنبالهدار، در هر فریم چندین تصویر کشیده میشود. سپس فریمها به صورت متوالی کنار هم قرار داده شده تا حرکت ایجاد شود. ریشه تاریخی انیمیشنهای پیشرفته امروزی از همین نوع گرفته شده است.انیمیشن سنتی معمولا در دسته دو بعدی ها قرار میگیرد. بهترین نمونههای آن برنامه خطی، علاءالدین، شیرشاه و … است.
انیمیشن دوبعدی یا وکتور چگونه ساخته میشود؟
این مدل میتواند در زیرمجموعه سنتی ها قرار بگیرد. مثل اکثر فیلمهای اولیه دیزنی پینوکیو، زیبای خفته و … . اما نوع دیگری از انیمیشن، بر پایه وکتور است که دو بعدی بوده اما سنتی نیست.در مدل وکتور، نحوه حرکت، پیکسلی نیست و توسط بردار کنترل میشود.
اما کنترل حرکت توسط بردار چه معنایی دارد؟تصاویر با فرمت BMP، GIF، JPG، تصاویر پیکسلی هستند. در این تصاویر بزرگ یا کوچک شدن عکسها، بر کیفیت آن تاثیر میگذارد. اما در وکتور در مورد وضوح تصویر چنین نگرانی وجود ندارد. وکتورها مسیرهایی هستند که نقاط شروع و پایان مشخصی دارند و باعث جهت دهی میشوند. در واقع این خطوط باعث ایجاد حرکت هستند.
در این نوع، از فرمول ریاضی برای تغییر اندازه تصاویر استفاده میکنند. پس انیماتور میتواند به صورت خلاقانه چندین و چند بار از این شخصیتها استفاده کند بدون اینکه نیاز باشد آن را دوباره طراحی کند.
انیمیشن سه بعدی چگونه طراحی می شود؟
امروزه این مدل کاربردیتر هستند. و همچنین فرایند پیچیدهای دارند. در این نوع انیمیشن حرکت هر فریم توسط خود برنامه محاسبه میشود. انیماتور تنها انحنا و حرکات شخصیت را به صورت دستی تنظیم کرده و سپس برنامه آن را اجرا میکند. داستان اسباب بازیها در دسته سه بعدی ها قرار میگیرد.انیمیشن های سه بعدی ها، از این جهت منحصر به فرد هستند که برخلاف دو بعدی یا سنتی ها، همیشه تمام قسمتهای بدن شخصی را میتوان مشاهده کرد.
اگر کاراکتری به سمتی دیگر چرخانده شود، انیماتور تنها باید نمای جانبی را در انیمیشن دو بعدی بکشد، اما در انیمیشن سه بعدی، هنوز تمام بدن کاراکتر قابل مشاهده است. درواقع فرد طراح، حرکت را مشخص میکند و ساخت تصاویر را برعهده برنامه میگذارد.چه از نقاشیهای دو بعدی استفاده شود و چه از محاسبههای سه بعدی، انیماتورها و فیلمسازان از استوری برد استفاده میکنند.
برای مشاهده تعرفه ساخت تیزر و موشن، به صفحه ی اختصاصی ساخت تیزر تبلیغاتی و سفارش موشن گرافیک رسانتو مراجعه فرمایید
موشن گرافیک چگونه طراحی میشود؟
موشن گرافیکها برنامههای گرافیکی دیجیتالی هستند که با ایجاد حرکات دنبالهدار، با صدا ترکیب شده تا پیامی را به بیننده منتقل کنند. از موشن گرافیک برای ساخت کلیپ های تبلیغاتی، تیزر تبلیغاتی و … استفاده میشود. موشن هر چیزی است که دارای حرکت باشد و این کار با برنامههای دیجیتالی اجرا میشود برای همین به آن موشن گرافیک گفته میشود.
موشن گرافیک بسیار پرطرفدار هستند که با قیمت مناسب توسط انیمیشن ساز اجرا میشود.
استاپ موشن چگونه طراحی میشود؟
در این نوع انیمیشن، در هر فریم، حرکت سوژه که معمولا به صورت نقاشی روی مقوا یا عروسک است، به صورت دستی تنظیم میشود. از کنار هم قرار دادن این حرکات، فیلم درست میشود. این کار ممکن است فعالیتی سخت و طاقت فرسا باشد چرا که برای هر فریم باید چندین حرکت صورت گیرد و باید از هر کدام جداگانه عکس گرفته شود.
پت و مت همچنین بره ناقلا نمونهای از استاپ موشن معروف خمیری است. استاپ موشن شکل قدیمیتر قصهگویی متحرک است.
تیزر تبلیغاتی
از دنیای انیمیشن ها در تیزر های تبلیغاتی بسیار استفاده می شود.امروزه تیم های تولید محتوای ویدیویی به این موضوع واقف هستند که اگر در طراحی های خود از خلاقیت بهره نبرند، بازخورد مثبتی که از مشتریان و کاربران انتظار دارند که دریافت کنند را نمیکنند و به همین دلیل از خلاقیت خود بهره می برند.یکی از ترفند های تولیدکنندگان تیزر تبلیغاتی ، بهره بردن از تکنیک های انیمیشنی و استفاده از کاراکتر های انیمیشنی در کار خود می باشد.در این حوزه اگر بخواهیم نمونه ای را معرفی کنیم ، بهترین گزینه، تیزر های تبلیغاتی شرکت چی توز می باشد.
توصیه می کنم حتما به مقاله ی ۶ راه کسب درآمد با تولید محتوای ویدیویی سر بزنید.
هر چند درنمونههایی که بالا اشاره کردیم، در ساخت انیمیشن از روشهای متفاوتی استفاده شده اما آنچه بین آنها مشترک است این است که در همه این انیمیشنها ابتدا سناریو نوشته میشود، کاراکترها مشخص شده و با توجه به نوع انیمیشن، کاراکترها متحرک میشوند. انیمیشن برای انتقال مفاهیم از تصویر و متن موثرتر بوده و نسبت به تهیه ویدیو، زمان و هزینه کمتری نیاز دارد.حوزه ی انیمیشن به دلیل جذابیت بصری که دارد می تواند با استفاده از مشاوره سئو در جذب مشتری به وب سایت شما کمک کند.
تاثیر انیمیشن در محتوای ویدیویی
در مبحث جذب مخاطب، همیشه انیمیشن ها پیش قدم هستند.به طرز باور نکردنی آمار های منتشر شده حاکی از آن است که در تمامی سنین، انیمیشن ها از اثر بخشی بسیار بالایی برخوردار هستند.نوعی از محتوا های ویدیویی به نام موشن گرافیک وجود دارد که انیمیشن در آن جزو رکن اصلی می باشد.این موشن گرافیک ها در بستر دنیای دیجیتال بسیار پر طرفدار هستند و کاربران این فضا نسبت به موشن گرافیک واکنش های مثبتی را نشان می دهند.
از انیمیشن ها در ساخت تیزر تبلیغاتی هم استفاده کنید.تیزر های تبلیغاتی به دلیل اینکه با هدف جذب مخاطب تولید می شود، باید آپشن هایی را به همراه داشته باشند که موجب جذب مخاطب حداکثری شوند.به همین منظور به دلیل اینکه انیمیشن ها باعث جذابیت چند برابری محتوا های ویدیویی می شوند، پیشنهاد ما استفاده از آنها در امر تولید می باشند.
سخن پایانی بحث دنیای انیمیشن ها
در این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ رسانتو به معرفی دنیای انیمیشن ها پرداختیم. در ابتدا تعریف دقیقی از انیمیشن و سپس انواع مختلف آن را با توضیحات کامل و با تصاویری بسیار زیبا توضیح دادیم. مجموعه ی رسانتو توانایی بالایی در تولید انواع انیمیشن ها دارد و قادر به اجرای تمامی انیمیشن های سفارش داده شده است. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد.