زمانی که تازه شروع به طراحی موشن گرافیک می کنید، معمولاً استرس بسیار زیادی را متحمل می شوید. اما به محض اینکه با یک برنامه موشن گرافیک برای طراحی آشنا می شوید، متوجه می شوید که این کار چقدر لذت بخش است و می بینید که ساعت ها پای برنامه می نشینید تا یک موشن گرافیک بسیار جذاب را طراحی کنید.
در زمان طراحی یک موشن گرافیک مهمترین کار بعد از اینکه ایده ی طراحی را داشته باشید، این است که بتوانید با برنامه موشن گرافیک کار کنید. اگر نسبت به برنامه ها تسلط کامل داشته باشید، می توانید موشن هایی بسیار زیبا را طراحی کنید. و آگاهی داشتن از امکانات برنامه باعث میشود که بتوانید ایده های خلاقانه تر نیز ایجاد کنید.
پس بهترین کار این است که نسبت به بهترین برنامه موشن گرافیک 2022 آگاهی کامل پیدا کنیم.
ضروری ترین برنامه موشن گرافیک کدام است؟
-
برنامه ی فتوشاپ:
احتمالا تا به حال شنیده اید که گفته می شود به احتمال زیاد این تصویر فتوشاپ شده است. فتوشاپ یکی از کلیدی ترین انواع برنامه موشن گرافیک است، که حتماً باید با ساختار و امکانات کامل آن آشنایی داشته باشید تا بتوانید یک موشن گرافیک بسیار زیبا طراحی کنید.
انواع امکانات برنامه فتوشاپ کدام است ؟
- نقاشی های مات ایجاد می کند.
- متون را ادیت می کند.
- بردهایی را طذاحی می کند.
- تصاویر را در هم ترکیب می کند.
- برای شما gif درست می کند.
- انیمیشن های لایه ای ایجاد می کند.
و هزاران امکانات دیگری که در زمان کار کردن، با آنها آشنایی پیدا می کنید. خوب است که این نکته را بدانید که کار کردن با فتوشاپ بسیار راحت است و این کار را به راحتی یاد میگیرید.
برای مشاهده ی تعرفه ساخت موشن، به صفحه ی اختصاصی موشن گرافیک رسانتو مراجعه فرمایید
-
برنامه ی ایلاستریتور:
کار با برنامه موشن گرافیک ایلاستریتور تقریباً شبیه به فتوشاپ است. با این تفاوت که در ایلاستریتور تصاویر و تمامی موارد به صورت برداری هستند. اگر که با بردارها آشنایی ندارید باید بدانید که با استفاده از بردار ها میتوانیم که تصویر را به اندازه بینهایت بزرگ کنیم یعنی دیگر ما با پیکسل ها کار نمی کنیم.
انواع امکانات برنامه ایلاستریتور کدام است ؟
- طرح های پیکسی فوق العاده
- قابلیت طراحی در قالب ها و تنظیمات از پیش طراحی شده
- ابزار استخراج CSS
- همگام سازی رنگ
- گزینه ی تبدیل رایگان
- تصاویر در براش ها
- گزینه های شکل دهی مجدد بخش مسیر
- بهبود طراحی پرسپکتیو
- گزینه های تقویت نقطه ی لنگر
- سمبل های دینامیکی
- قابلیت شکل دهی در لحظه
- قابلیت ایجاد شکل آزادانه
- راهنمای هوشمند
مانند فتوشاپ نیز میتوانید که فایل ها را در ایلاستریتور ذخیره کنید و بعد آنها را وارد افتر افکت کنید.
-
برنامه ی افترافکت:
مهمترین و اساسی ترین نرم افزاری که باید برای طراحی موشن گرافیک و آن تسلط داشته باشید افتر افکت است. افترافکت یک نرم افزار انیمیشن 2.5 بعدی است. این بدان معنی است که شما می توانید تقریباً هر انیمیشنی را که می خواهید، در آن بسازید، تا زمانی که نیاز به مدل سازی های سه بعدی پیدا نکنید (به استثنای برخی موارد). به طور کلی افتر افکت یک برنامه موشن گرافیک اصلی است، که برای متحرک سازی و ترکیب تمام کارهای موشن گرافیک شما با هم پس از طراحی استوری بورد و عناصر در فتوشاپ و ایلاستریتور استفاده می شود.
انواع امکانات برنامه افترافکت کدام است ؟
- طراحی لوگو
- تیترهای انیمیشن شده
- ترکیب های سه بعدی
- ردیابی حرکتی
- حذف عناصر
- افکت ها و جلوه های شبیه سازی
- ساخت قالب
- طراحی اسلایدشو
- طراحی UX/UI
- طراحی وب
- تایپوگرافی جنبشی
هنگامی که انیمیشن پروژه ی خود را در افترافکت تمام کردید، می توانید یک ویدیوی تمام شده را بفرستید و آن را به یک نرم افزار ویرایش ویدیو ارسال کنید تا آن را به بقیه پروژه خود اضافه کنید.
برای اطلاع از عوامل تاثیر گذار برروی هزینه تدوین، به مقاله اختصاصی « هزینه ی تدوین » مراجعه فرمایید.
-
برنامه ی پریمیر پرو:
پریمیر پرو، مانند همه ی نرم افزارهای دیگر، در Creative Cloud گنجانده شده است. برنامههایی مانند Final Cut Pro، Sony Vegas، و Avid Media Composer همگی میتوانند برای ایجاد یک ویدیوی کامل پس از اتمام کار با افتر افکت مورد استفاده قرار گیرند. با این حال، Adobe برای ادغام افتر افکت و پریمیر با هم گامهای بزرگی برداشته است، و باعث شده است که پریمیر برای طراحان حرکت و ویرایشگرهای ویدیویی ضروریتر باشد.
انواع امکانات برنامه پریمیر پرو کدام است ؟
- پروژه های همزمان
- قالب های گرافیکی حرکتی
- پروژه های به اشتراک گذاشته شده
- ادیت VR
- جلوه های ویژه
- ادیت گذاری و عنوان گذاری ویدیویی
- انتقال
- استانداردهای زیرنویس
- برچسب گذاری
- ابزار تایپ
- کتابخانه ها
- انواع ویدیوهای مختلف
پریمیر تقریباً دو برابر نزدیکترین رقیب خود محبوب است و در استودیوهای موشن گرافیک در سراسر جهان استفاده می شود. بسیاری از مردم در مورد نرم افزار ویرایش ویدیو بحث می کنند، بنابراین از سردرگمی خارج شوید و فقط شروع به یادگیری پریمیر کنید.
سینما 4D:
همزمان که خود را با Adobe Creative Cloud سرگرم کرده اید، وقت آن است که به دنیای سه بعدی نیز بپرید. Cinema 4D نرم افزار انتخابی برای اکثر طراحان موشن گرافیک است. بسیار کاربرپسند است. و می تواند تحولی در کار شما ایجاد کند.
Cinema 4D به طور گسترده در دنیای موشن گرافیک ها برای مدلسازی، انیمیشن و جلوههای شبیهسازی استفاده میشود. در حالی که مطمئناً استودیوهایی زیادی را خواهید یافت که از C4D استفاده می کنند، استفاده از برنامه هایی مانند مایا برای کارهای VFX در سطح صنعتی بسیار رایج تر است.
انواع امکانات برنامه سینما 4D کدام است ؟
- حجم ساز
- فایل بندی
- باز کننده های UV
Cinema 4D همچنین با چند موتور، با رندر شتابدهنده ی GPU سازگار است. که به شما این امکان را میدهد تا مدلهای سه بعدی با کیفیت بالاتر را سریعتر در رایانه خود رندر کنید. محبوب ترین موتور رندر در این برنامه Octane است، که یک موتور شخص ثالث است.
مطالعه بیشتر: بهترین نرم افزارهای موشن گرافیک در سال ۲۰۲۲ کدامند؟
-
موکا AE:
یکی دیگر از ابزارهای فوق العاده، موکا AE است که یک سیستم ردیابی مبتنی بر سطح است، که اساساً به این معنی است که حرکاتی بیشتر از یک خوشه پیکسل را ردیابی می کند. همین امر باعث شده است که موکا برای طراحان گرافیکی که علاقهمند به تعویض صفحه نمایش، برداشتن اشیا هستند، بسیار قدرتمند باشد. تسلط بر موکا در ابتدا کمی دشوار است، اما هنگامی که به گردش کار مبتنی بر spline عادت کردید، تقریباً هر حرکتی را به راحتی ردیابی خواهید کرد.
موکا AE در افتر افکت تعبیه شده است، به این معنی که می توانید به راحتی از افتر افکت برای ردیابی یک عکس در موکا پرش کنید، سپس با داده های دوربین ردیابی شده به After Effects برگردید. با شروع کار بر روی کارهای تجاری، این برنامه برای شما کاربردی تر خواهد شد.
-
برنامه ی Moho:
موهو که قبلا Anime Studio بود، یک ابزار انیمیشن فوقالعاده کارآمد است که گردش کار را برای پروژههای شما بهبود میبخشد.
اگر که رویای انیمیشن سازی دارید حتما به شما توصیه میکنیم که این برنامه را به طور دقیق مورد بررسی و تحلیل قرار دهید. چرا که ما در اینجا تنها این برنامه را به شما معرفی کردیم ولی حتما یادتان باشد که اگر قصد انیمیشن سازی دارید، تسلط به این برنامه برای شما امری ضروری است.
معرفی بهترین نرم افزار های ساخت موشن گرافیک
1- Adobe After Effects
اگر به دنبال ابزاری قوی برای متحرکسازی تصاویر خود هستید، نرمافزار افتر افکت از خانواده Adobe یکی از بهترین گزینههاست. این برنامه، که بر پایه لایهها طراحی شده، عمدتاً برای انیمیشنهای دوبعدی مورد استفاده قرار میگیرد. با این حال، افتر افکت به راحتی با نرمافزارهای سهبعدی مانند Maya، 3D Max و Cinema 4D نیز قابل ادغام است.
افتر افکت امکانات فراوانی را ارائه میدهد که آن را به انتخابی مناسب برای ساخت موشن گرافیک تبدیل میکند. پس از پایان کار در این نرمافزار، میتوانید فایل خروجی خود را تهیه کرده و به برنامههای ویرایش ویدیو منتقل کنید.
2- Cinema 4D
Cinema 4D به دلیل قابلیتهای عالیاش در ادغام با افتر افکت، در میان طراحان گرافیک محبوبیت زیادی دارد. بر خلاف نرمافزارهای دوبعدی که پیشتر ذکر کردیم، Cinema 4D شما را به دنیای سهبعدی میبرد. این برنامه به طور گسترده برای مدلسازی، تکسچرینگ، رندرینگ، انیمیشن و شبیهسازی افکتها به کار میرود، و در استودیوهای مختلف در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد.
Cinema 4D با رابط کاربری کاربرپسند و آسان خود، به شما این امکان را میدهد که با سرعت و کیفیت بالا رندرینگ کنید، به ویژه با توجه به سازگاریاش با موتورهای مختلف GPU.
3- Adobe Animate
اگر به دنبال یک ابزار برای طراحی و متحرکسازی تصاویر هستید، Adobe Animate گزینهای مناسب از سوی Adobe است. این نرمافزار که در گذشته با نام Adobe Flash شناخته میشد، ابتدا برای تولید انیمیشنهای وب و بازیهای دوبعدی طراحی شده بود. امروزه از آن برای ساخت انیمیشنهای معمولی و موشن گرافیک نیز بهره میبرند. پس از پایان پروژه، میتوانید آن را به برنامههای ویرایش ویدیو منتقل کنید.
4- Moho
در گذشته، برای تولید تصاویر متحرک، طراحی کاراکترها به صورت فریم به فریم انجام میشد که نیازمند ابزارهای متعدد و زمان زیادی بود. اما امروزه با استفاده از نرمافزارهای مدرن مانند Moho، این فرآیند به مراتب سادهتر شده است. Moho امکانات دیجیتال گستردهای را برای طراحی و نقاشی، شامل انواع قلمها و رنگها، در اختیار شما قرار میدهد. علاوه بر این، در بخش Motion Graph این نرمافزار میتوانید به راحتی کاراکترهای طراحی شده را متحرک کنید. همچنین، Moho از ویژگیهایی مانند ریگبندی و ادغام با فتوشاپ نیز برخوردار است.
5- Nuke
نرمافزار Nuke، که بیشتر برای ایجاد جلوههای ویژه و پروژههای سینمایی و انیمیشن حرفهای شناخته میشود، امکاناتی برای طراحی و متحرکسازی اشکال دوبعدی و سهبعدی نیز ارائه میدهد. بنابراین، این ابزار به طور ویژه برای تولید موشن گرافیکها مناسب است. علاوه بر این، Nuke قابلیتهای مدیریتی پروژه را نیز دارد؛ به این ترتیب که اعضای تیم میتوانند هر کدام بخشهای مشخصی از پروژه را انجام داده و با یکدیگر به اشتراک بگذارند. در نهایت، تمام بخشها در کنار هم قرار گرفته و خروجی نهایی پروژه تولید میشود.
6- Blender
نرمافزار Blender یکی از انتخابهای محبوب در میان کاربران است به دلیل حجم کم و عملکرد سریعش. این ویژگی به کاربران اجازه میدهد بدون نیاز به سیستمهای پیشرفته و سختافزارهای قدرتمند، حتی با کامپیوترهای متوسط هم موشن گرافیکهای باکیفیت تولید کنند. Blender تمامی ابزارهای لازم برای ایجاد موشن گرافیکهای دوبعدی و سهبعدی را فراهم میآورد و با تسلط بر آن میتوانید فعالیتهایی چون متحرکسازی، مدلسازی، و ویرایش را انجام دهید.
نرمافزار Blender یکی از انتخابهای محبوب در میان کاربران است به دلیل حجم کم و عملکرد سریعش. این ویژگی به کاربران اجازه میدهد بدون نیاز به سیستمهای پیشرفته و سختافزارهای قدرتمند، حتی با کامپیوترهای متوسط هم موشن گرافیکهای باکیفیت تولید کنند. Blender تمامی ابزارهای لازم برای ایجاد موشن گرافیکهای دوبعدی و سهبعدی را فراهم میآورد و با تسلط بر آن میتوانید فعالیتهایی چون متحرکسازی، مدلسازی، و ویرایش را انجام دهید.
7- Adobe Premiere
نرمافزار Premiere Pro یکی از بهترین گزینهها برای ویرایش ویدیو به حساب میآید. این برنامه به طور خاص برای مرحله ویرایش و تدوین نهایی ویدیوها در پروژههای موشن گرافیک کاربرد دارد، اما برای طراحی گرافیک و کاراکترها و همچنین متحرکسازی آنها مناسب نیست. با استفاده از Premiere Pro، میتوانید موسیقی، جلوههای صوتی و هماهنگی تمامی عناصر ویدیو را اضافه کنید تا خروجی با کیفیتی حاصل شود. اگرچه Premiere Pro به طور ویژه برای تولید موشن گرافیک طراحی نشده، ولی به عنوان یک ابزار قوی در ویرایش ویدیوهای موشن گرافیک، توسط حرفهایها مورد استفاده قرار میگیرد.
8- Houdini
Houdini یکی از ابزارهای پیشرفته برای ایجاد جلوههای ویژه و طراحی موشن گرافیک است که به دلیل ویژگیهای قوی و کیفیت بالای خروجیاش در تولید فیلمهای برجسته و انیمیشنهای شناختهشدهای مانند “Frozen”، “Zootopia”، و فیلمهایی مانند “Inception” و “Transformers” مورد استفاده قرار گرفته است. این نرمافزار به طور حرفهای برای کارهایی نظیر مدلسازی، متحرکسازی، نورپردازی، رندرینگ و ریگینگ (استخوانبندی) استفاده میشود.
بهترین اپلیکیشن موبایلی موشن گرافیک چیست؟
۱. FlipaClip-Cartoon Animation
اگر به دنبال تولید انیمیشنهای کارتونی هستید، نرمافزار FlipaClip میتواند گزینهی مناسبی برای شما باشد. این برنامه با ارائه فناوریهای پیشرفته انیمیشنسازی، به شما امکان میدهد تا تجربهای نوستالژیک و در عین حال مدرن را خلق کنید.
با بهرهگیری از حداکثر سه لایه در انیمیشن، میتوانید ویدیوهای متنوع و خلاقانه بسازید. همچنین، افزودن افکتهای مختلف به انیمیشنها از طریق استفاده از overlay grid ممکن است. یکی از ویژگیهای برجستهی این نرمافزار، قابلیت ایجاد flipbook از طرحهای رسم شده در آن است.
۲. Adobe Creative Cloud Express
Adobe Creative Cloud Express یکی از گزینههای عالی در این زمینه است که به طور هماهنگ روی نسخههای موبایل و دسکتاپ عمل میکند. این قابلیت به شما این امکان را میدهد که بدون هیچ وقفهای به تولید انیمیشن دلخواه خود بپردازید.
برای آغاز پروژه، میتوانید با بارگذاری تصاویر مختلف از مجموعه شخصی یا از منبع ادوبی شروع کنید. سپس، امکان اضافه کردن موسیقی مورد نظر، ایجاد اسلایدشو و نوشتن متن با انواع فونتها نیز برای شما فراهم است.
۳. Animation Desk Classic
اگر قصد دارید با استفاده از آیپد خود انیمیشن بسازید، برنامه Animation Desk Classic میتواند انتخابی عالی باشد. این اپلیکیشن با رابط کاربری بسیار کاربرپسند و ابزارهای متنوعی مانند قلمهای مخصوص طراحی، مداد شمعی، و مدادهای مختلف، تجربهای خلاقانه را فراهم میآورد.
شما میتوانید با تنظیم شفافیت (opacity) و اندازه خطوط (stroke) جزئیات بیشتری به آثار هنری خود بیفزایید. همچنین، این برنامه امکان ایجاد انیمیشنهایی با نرخ فریم تا ۲۴ فریم در ثانیه را نیز ارائه میدهد.
۴. PicsArt Animator-GIF & Video
با نرمافزار PicsArt Animator، میتوانید به سادگی در گوشی خود انیمیشنها و کارتونهای مختلفی بسازید. این اپلیکیشن امکانات متنوعی مانند کپی کردن فریمها، استفاده از استیکرهای متحرک و لایههای مختلف را ارائه میدهد.
همچنین، میتوانید فریم به فریم انیمیشن بکشید و از چندین لایه برای طراحی انیمیشنهای پیچیدهتر بهره ببرید. از ویژگیهای دیگر این برنامه، امکان ضبط صدا بهطور مستقیم و اضافه کردن آن به انیمیشنها و ساخت ایموجیهای سفارشی با قابلیت Emoji Me است.
۵. Animoto Video Maker
Animoto Video Maker یک ابزار آنلاین است که نیازی به دانلود نرمافزار ندارد. شما میتوانید به راحتی با استفاده از آیفون، آیپد یا گوشیهای اندرویدی خود وارد این پلتفرم شوید و به سرعت فرآیند ساخت انیمیشن را آغاز کنید.
برای ایجاد انیمیشن، میتوانید از مجموعه تصاویر و ویدیوهای موجود در Animoto استفاده کنید یا فایلهای خود را بارگذاری کنید. این برنامه امکاناتی نظیر افزودن موسیقی از کتابخانهای با بیش از یک میلیون آهنگ، ترکیب ویدیوها و استفاده از الگوهای استوری بورد برای طراحی دقیقتر، و امکان ساخت ویدیوهای نامحدود را ارائه میدهد.
۶. Stop Motion Studio
این برنامه با رابط کاربری جذاب و کاربرپسند، به شما این امکان را میدهد که انیمیشنهای حرفهای را در زمان کوتاهی تولید کنید. Stop Motion Studio به شما دسترسی کامل به دوربین گوشی، تنظیمات فوکوس، نوردهی، تعادل رنگ سفید و تنظیمات شاتر و زمانبندی را ارائه میدهد.
شما میتوانید فیلترها، پسزمینهها و جلوزمینههای مختلف را به ویدیو اضافه کرده و افکتهای fade را تنظیم کنید. اما نکته قوت اصلی این نرمافزار، افکت رتروسکوپ است که به شما اجازه میدهد ویدیوهای خود را بارگذاری کرده و روی آنها نقاشی کنید.
۷. GIFMob
اگر قصد دارید استاپ موشن بسازید، حتماً به این گزینه توجه کنید. GIFMob یکی از بهترین و سادهترین ابزارها برای تولید استاپ موشن است که برای همه، از مبتدی تا حرفهای، مناسب است.
این برنامه با رابط کاربری فوقالعاده، امکانات متنوعی از جمله overlay، آزمایشگاه تصویر سهبعدی و ذخیرهسازی فایلها به فرمتهای gif یا MP4 را ارائه میدهد. همچنین، قابلیت اشتراکگذاری آثار خود با دیگران نیز از ویژگیهای برجسته این نرمافزار است.
۸. LookSee Animator
نرمافزار LookSee Animator به شما این امکان را میدهد که ویدیوهای استاپ موشن و تایم لپس را با استفاده از دوربینهای اصلی یا سلفی گوشی و تبلت خود تولید کنید. این برنامه قابلیتهای متنوعی از جمله کنترل کامل روی افکتهای انیمیشن، تنظیم نوردهی، بالانس و فوکوس، افزودن افکتهای ویژه، ضبط فریم با سنسور مجاورت، تایمر و تشخیص حرکت و صدا را ارائه میدهد.
شما میتوانید ویدیوهای خود را به مجموعهای از تصاویر ثابت تبدیل کنید و از این تصاویر برای ساخت انیمیشنهای جدید بهره ببرید. یکی از ویژگیهای بارز این نرمافزار، سازگاری با دستگاههای مختلف و دسترسی آسان به انیمیشنهای ایجاد شده است.
آیا طراحی موشن گرافیک خودمان را به دیگران بسپاریم یا خودمان آن را طراحی کنیم؟
قطعاً تمامی مطالبی که در این مقاله در رابطه با آنها صحبت شد، در این زمینه بودند که بهترین برنامه موشن گرافیک را به شما معرفی کنیم، تا شما با یافتن مهارت بسیار بالا در آن بتوانید خودتان بهترین موشن گرافیک را برای کسب و کارتان طراحی کنید.
ولی همانطور که در مقالات مختلفی برای شما توضیح دادیم، اگر که میبینید مهارت کافی و لازم را در طراحی ندارید، حتما این کار را به افراد با تجربه و متخصص بسپارید.
ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ رسانتو، سال هاست که در زمینه ی طراحی انواع مختلف موشن گرافیک ها فعالیت بسیار زیادی داریم. افراد بسیار زیادی کار طراحی موشن گرافیک خود را به ما سپرده اند و نتایج بسیار مطلوبی را نیز دریافت کرده اند.
همچنین ما نمونه های بسیار زیادی از انواع مختلف موشن گرافیک هایی را که طراحی کرده ایم را در سایت خود قرار داده ایم تا شما بتوانید هم با دیدن آنها ایده برای طراحی خودتان بگیرید و هم اگر که قصد سپردن طراحی موشن گرافیک خود به ما را داشتید، نیز از آنها استفاده کنید.
سخن پایانی
در این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ رسانتو، به توضیح بهترین برنامه موشن گرافیک در سال ۲۰۲۲ پرداختیم. محبوب ترین و معروف ترین برنامه ها را معرفی و تجزیه و تحلیل کردیم. گفتیم که شما حتماً باید با این برنامه ها کار کنید تا امکانات مختلف آنها را متوجه شوید و سپس کار طراحی موشن گرافیک خود را انجام دهید.
در نهایت قید کردیم که ما در شرکت خود یک گروه متخصص در زمینه ی طراحی انواع موشن گرافیک داریم که فعالیت بسیار خوبی در این زمینه دارند و اعتبار بسیار زیادی را در طی سالیان زیاد کسب کرده اند.
توصیه میکنیم که حتما مقاله ی مربوط به طراحی تیزر تبلیغاتی را مطالعه بفرمایید.
از اینکه این مقاله را مطالعه کردید ممنونیم و امیدواریم که نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
2 پاسخ
سلام، ایام به کام
میخواستم بدونم آیا نرم افزارهای دیگه ای هستند که سبک تر باشن برای سیستم های ضعیف؟
باسلام
از همراهی شما سپاسگذاریم.
نرم افزارهای زیادی برای این هدف وجود دارند که ما در این مقاله بهترین هارا معرفی کردیم اما نرم افزارهای دیگری که میتواند برای شما مناسب باشد شامل:
نرمافزار Maya
نرمافزار NUKE
نرمافزار Davinci Resolve