مقدمه
تکنولوژی به سرعت در حال پیشرفت است. این پیشرفت پایش را به دنیای ساختن تبلیغات تجاری هم باز کرده است. برای این که یک تبلیغ تجاری ساخته شود شیوه های زیادی به وجود آمد. یکی از این شیوه ها که بسیار مورد توجه شرکت ها برای پیشرفت و توسعه کار و کالاهای خود قرار گرفته است موشن گرافیک است و ما به تفاوت موشن گرافیک ها در این مطلب پرداخته ایم.
امروزه شرکت های تجاری برای این که داستان یک کالا یا یک جنس یا یک برند را برای مخاطبان خود روایت کنند و در ذهنشان جا بیندازند از تبلیغ به شیوه موشن گرافیک استفاده میکنند. معمولا برای ساختن چنین تبلیغی به سراغ تیمهای حرفهای و باتجربه تولید محتوا میروند تا به نتیجه مطلوب تری برسند. و بر مشتریانشان افزوده شود.
برای اینکه تفاوت موشن گرافیک ها را بهتر متوجه شده و لمس کنید ضروری است تا ابتدا موشن گرافیک را تعریف کرده و انواعش را معرفی کنیم.
موشن گرافیک چیست؟
هنر و فنی است که با استفاده از آن اشکال و حروف را متحرک میکنند تا داستان یک برند را برای مشتریان یک تجارت خاص به نمایش درآورند و موجب رونق گرفتن کسب و کار آن برند شده و سودهای کلان را راهی جیب صاحبان آن صنعت یا برند کنند.
برای مشاهده تعرفه ساخت موشن، به صفحه ی اختصاصی موشن گرافیک در رسانتو مراجعه فرمایید
موشن گرافیک
قبل از این که به تفاوت موشن گرافیک ها پرداخته شود بسیار ضروری است که با انواع آن آشنایی پیدا کرد. آشنا شدن با انواعش قطعا بیشتر تفاوتها را نمایان میکند و ذهن شما مخاطب عزیز میتواند دست به مقایسه بزند.
ویدئوهای توضیح دهنده:
مرسوم ترین شیوه ساخت موشن گرافیک است. با ساخت ویدئو سعی میشود تا در مورد یک موضوع خاص به شیوه ساده توضیح داده شود تا برای همه کس قابل درک و فهم باشد. معمولا از این شیوه برای آسان فهماندن موضوعات پیچیده به مخاطبان استفاده میشود.
ویدئوهای آموزشی:
این ویدئوها تا حد زیادی مشابه همان ویدئوهای توضیح دهنده است با این تفاوت که هدف از تولیدش آموزش دادن به افراد دیگر است. معمولا با متحرک کردن شخصیت ها یا اشکال مختلف یک موضوع خاص را به دیگران آموزش میدهند. دانستن همین نکات جزئی و ریز کمک میکند تا تفاوت موشن گرافیک ها بیشتر نمایان شود.
ویدئوهای زنده:
این سبک از موشن گرافیک به وسیله یک دوربین تولید میشود و معمولا برای کسب و کارهایی مناسب است که برایشان ضروری است ارتباط تنگاتنگ و نزدیکتری با مشتریان خود داشته باشند تا درباره محصولات و خدمات خود اطلاعات لازم را در اختیار آنها قرار بدهند.
استاپ موشن:
یکی دیگر از روش های تولید موشن گرافیک است که قدمت بسیار زیادی دارد. خلاقیت در تولید استاپ موشن نقش بسیار زیادی دارد. معمولا در آن اشکال به صورت فریم به فریم حرکت داده شده و از آنها عکاسی میشود تا بعدا با پشت هم قرار دادن این تصاویر به وسیله نرم افزار یک ویدئو ایجاد شود. با این تکنیک به هر شکل بیجانی که در ذهنتان بیاید می توان جان بخشید و آن را در نگاه بیننده زنده جلوه داد. همچنین توضیح و شرح دادن استاپ موشن نیز کمک میکند تا تفاوت موشن گرافیک ها بهتر مشخص شود.
تایپوگرافی:
هنر چیدمان حروف توسط گرافیست است به گونه ای که بتواند یک تصویر را به وجود بیاورد. هنر تایپوگرافی در ایران قدمت زیادی دارد. البته باید دانست که تایپوگرافی سوای از خوشنویسی و خطاطی یک رشته کاملا مستقل است. کاربردش در جاهای مختلفی است امروزه به واسطه پیشرفت کردن تکنولوژی برای طراحی لوگوی سایت ها هم از آن بهره برداری می شود.
انیمیشن رابط کاربری:
نوعی انیمیشن است که در طراحی رابط کاربری وب سایت ها و اپلیکیشن ها از آن استفاده میشود. استفاده از این نوع انیمیشن سبب میشود تا محیط بسیار جذاب و دلپذیر شده تا کاربران برای کار کردن با آن رغبت داشته باشند. این سبک انیمیشن بر سه رکن استوار است اول کاربردی بودن دوم انتقال احساس طبیعی تر بودن سوم شخصیت دادن به محصولی که انیمیشن درباره آن تولید شده است. همین نکاتی که گفته میشود تفاوت موشن گرافیک ها را بهتر از قبل مشخص میکند.
واقعیت مجازی:
از دهه نود میلادی مورد توجه قرار گرفت. با عینکی که به چشم زده میشود این حس به استفاده کننده منتقل میشود در آن محیط گرافیکی حضور دارد. این سبک از انیمیشن بسیار مورد اقبال شرکت های بازی سازی قرار گرفته است.
البته واقعیت مجازی هنوز در ابتدای راه خود قرار دارد. در آینده نه چندان دور وقتی متاورس ایجاد شود استفاده از عینکهای واقعیت مجازی رونق میگیرد. از متاورس که به عنوان آینده اینترنت یاد میشود میتوان خیلی جاها استفاده کرد:
- میشود با زدن عینک به سینما رفت و فیلم تماشا کرد
- میشود با زدن عینک به استادیوم رفت و فوتبال را تماشا کرد.
- میشود بازیهای با این سبک را انجام داد.
- میشود در فضای وب سایتها گشت و گزار کرد.
- میشود با زدن عینک به دانشگاه و مدرسه و محیط آموزشی رفت.
- و غیره
قطعا دانستن مشخصات واقعیت مجازی بهتر کمک میکند تا تفاوت موشن گرافیک ها را بهتر از قبل درک کرد.
برای مشاهده ی بهترین نمونه کار های 2022، می توانید به مقاله اختصاصی نمونه کار موشن گرافیک در سال 2022 مراجعه فرمایید
لوگو موشن:
نام دیگر آن لوگوی متحرک است. در این روش آرم یک شرکت را به صورت متحرک طراحی میکنند. معمولا برای تبلیغات تجاری یک برند تولید میشود چون این توانایی را دارد در کمترین زمان ممکن پیام را به مشتری هدف انتقال دهد.
آیکون:
آیکون جلوه بیرونی یک برند تجاری است که به صورت تصویری طراحی شده است. درک و فهم آیکون ها نیاز به دانستن زبان ندارد تمام مردم دنیا میتوانند تصویر آن را درک کنند. اکثر شرکت های بزرگ برای معرفی خود به مشتریانشان از آن استفاده میکنند.
عناوین متحرک:
زنده کردن و جان بخشیدن و متحرک کردن عنوان های متنی هم یکی دیگر از انواع موشن گرافیک است که معمولا برای اثربخشی بهتر در یک تیزر یا فایل ویدئویی انجام میشود. این شیوه نظر را به سمت خود جلب میکند و برای ارتباط برقرار کردن با مخاطب یا مشتری بسیار کارآمد و کاربردی است. نوع استفادهای که از عناوین متحرک میشود تفاوت موشن گرافیک ها را به بهترین نحو ممکن با دیگر انواعش نشان میدهد.
اینفوگرافیک:
یکی دیگر از شیوه های مهم موشن گرافیک است. یعنی داده ها را با استفاده از چند نمودار نمایش میدهند. در این شیوه جدول ها و نمودارها را به صورت متحرک درمی آورند تا توجه مخاطب بیشتر به آن جلب شود. معمولا در جاهایی که نیاز به توضیح ساده و سریع احساس شود از این شیوه بهره برده میشود. توضیحات اینفوگرافیک به شما خواننده گرامی کمک میکند تا بهتر تفاوت موشن گرافیک ها را متوجه شده و لمس کنید.
پرزنتیشن یا بازاریابی :
نوعی دیگر از موشن گرافیک هاست که از آن معمولا بیشتر در کنفرانس ها و همایش ها برای به نمایش درآوردن اطلاعات برای کسانی که در آنجا حضور دارند استفاده میشود. هدف از این کنفرانس ها و همایش ها میتواند آموزشی یا بازاریابی باشد.
برودکستینگ:
محبوبترین و پر استفاده ترین نوع موشن گرافیک است. در بسیاری از برنامه های تلویزیون مثل اخبار از ان استفاده میشود.
گیف:
یکی از مهمترین انواع موشن گرافیک است. امروزه بسیار در شبکه های اجتماعی برای اهداف مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. به علت ساده و جذاب بودن بسیار محبوب شده است.
نکته:موشن گرافیک ها امروزه یک هدف خاصی را دنبال می کنند و آن این است که به سئو سایت ها کمک بسزایی را می دهند.به این طریق که، مخاطب زیادی را به خود جلب می کنند و به طبع ترافیک سایت را افزایش می دهند.این امر باعث اثر مستقیم بر روی سئو سایت خواهد گذاشت و می توان موشن گرافیک ها را به عنوان یکی از ابزار های سئو معرفی کرد.
تفاوت موشن گرافیک ها
همانگونه که دیدید موشن گرافیک انواعی دارد برای آن که تفاوت موشن گرافیک ها را بهتر درک کنید در ادامه بعضی از تفاوت های اساسی را نام برده و مختصر توضیح میدهیم.
تفاوت در نحوه ساخت:
یکی از چیزهای مهمی که تفاوت موشن گرافیک ها را رقم میزند نحوه ساخته شدن آنها است. ابزاری که در ساختن هر موشن گرافیک به کار میرود با انواع دیگر آن متفاوت است.
تفاوت در انتظاری که از آنها میرود:
هر اثری که تولید میشود قطعا بنا بر دلایلی است و هدف خاصی را دنبال میکند. این یکی از بزرگترین تفاوت موشن گرافیک ها است که باید انتظاراتی که از آنها می رود را برآورده کنند.
تفاوت در میزان هزینه:
ساخته شدن یک اثر با هزینه کمتر یا بیشتر و ابزاری که استفاده میشود و زمانی که برای آن صرف میشود تفاوت موشن گرافیک ها را رقم میزند. قطعا موشن گرافیکی که زمان بیشتر و ابزار بیشتر صرفش شود هزینه بیشتری خواهد داشت.
تفاوت در سرعت ساخته شدن:
یک اثر موشن گرافیک هر چه بیشتر روی آن مانور داده شود و دستکاری شود مدت زمان بیشتری به طول خواهد انجامید. سرعت ساخت بنابراین بستگی به میزان کاری که روی آن می شود دارد. همین خود تفاوت موشن گرافیک ها را رقم میزند.
تفاوت در کاربرد:
کاربرد هر موشن گرافیک با بقیه متفاوت است.موشنی که برای آموزش است ممکن است به درد کار تبلیغ نخورد یا موشن تجاری به درد کار آموزش نخورد. برای همین باید از هر کدام در جای خود استفاده کرد.
در انتها
در مقاله بالا انواع موشن گرافیک نام برده شد و مختصری توضیح داده شد و تفاوت های آنها گفته شد. امید است که این مقاله به آشنایی شما مخاطب عزیز با تفاوت موشن گرافیک ها کمک کرده باشد.
در آخر لازم به ذکر است که آژانس دیجیتال مارکتینگ رسانتو با سالها تجربه در امر ساخت تیزرهای موشن گرافیک و انیمیشن این آمادگی را دارد تا با کیفیتی عالی و قیمتی منصفانه برای شما صاحبین مشاغل تجاری و شخصی آن را تولید کند تا در امر تجارت خود پیشرفت کنید. برای اطلاعات بیشتر درباره نحوه انجام کار، خدمات دیگر رسانتو مانند مشاوره سئو رایگان و ساخت تیزر تبلیغاتی فقط کافی است با واحد ارتباط مردمی ما تماس حاصل فرمایید.