مقدمه
برای ساخت تیزر تبلیغاتی شیوه های گوناگونی وجود دارد که سازنده با توجه به حال و هوای شرکت درخواست دهنده باید تشخیص دهد کدام یک از روش ها مناسب است و از آن جهت پیشرفت کردن آن شرکت بهره بگیرد تا به موفقیت برسد.
قبل از این که تبلیغات مانند امروز بر روی اینترنت جریان داشته باشد و هر کس بتواند آن را بنا بر نیازش مشاهده کند تبلیغات در تلویزیون جریان داشت و با طراحی صحنه عالی مخاطب را مجذوب خود می کرد و شرکت ها را به اهداف تجاری خود می رساند.
اولین تیزر تبلیغاتی تلویزیونی در سال 1941 قبل از شروع یک مسابقه بسکتبال در ایالت متحده آمریکا به مدت بیست ثانیه به نمایش گذاشته شد. این آگهی برای شرکت بلو واچ بود که با یک دیالوگ کوتاه و یک طراحی صحنه ابتدایی به استحضار عموم مردم رسید.
بعد از آن تاریخ بود که بسیاری از شرکت ها به این فکر افتادند برای بهتر شدن اوضاع اقتصادی از تلویزیون برای تبلیغ استفاده کنند. تبلیغات در آن اوایل هنوز به اندازه امروز حرفه ای نبود و هنوز از طراحی صحنه هایی که امروز مشاهده می نماییم خبری نبود.
بعد از این که چنین شیوه نوینی برای تبلیغات پایش را به تلویزیون آمریکا باز کرد در ادامه این روش در کشورهای دیگر هم مورد توجه قرار گرفت و شرکت ها برای جذب مشتری بیشتر از آن بهره بردند. هم زمان با جهان در ایران هم از دهه چهل شمسی این شیوه تبلیغاتی مد شد.
در تبلیغات تلویزیونی مهم ترین اصل طراحی صحنه مناسب است که بازیگر را بیشتر در کانون توجه بینندگان قرار می دهد. هر چه تیم سازنده تیزر بر روی طراحی بهتر عمل کند احتمال این که تبلیغات به موفقیت برسد افزایش پیدا خواهد کرد.
در سال های ابتدایی که این شیوه مد شد هنوز تلویزیون ها سیاه و سفید بود و بعدا رنگی شد که انقلابی در دوره خودش به حساب می آمد. با رنگی شدن تلویزیون ها طراحی صحنه بیشتر از قبل مورد توجه سازندگان تبلیغات تلویزیونی قرار گرفت.
به مرور زمان سازندگان تبلیغات به دست آوردند که اگر تلفیق رنگ ها در طراحی صحنه مناسب باشد بسیار بهتر مخاطب را برای دیدن ادامه تبلیغات ترغیب می نماید. به همین منظور صحنه آرایی در تلویزیون یک هنر به حساب آمد که تکنیسین های مخصوص به خود را داشت.
این افراد به وسیله تجاربی که از گذشته تا به حال کسب کردند به کمک سازندگان تبلیغات تلویزیونی آمدند و در طراحی صحنه به صورتی عمل کردند که تبلیغات بیشتر مورد توجه بیننده تلویزیونی قرار بگیرد و احتمال کسب موفقیتش بالا برود.
در متن بالا سعی کردیم هر چه را که ضرورت داشت بدانید بازگو کنیم تا در ادامه این مقاله کوتاه بتوانید درک کنید که موضوع از چه قرار است. در ادامه پنج عامل پر اهمیت را برای آشنایی شما خواننده عزیز و گرامی نام برده و مختصر شرح می دهیم.
برای مشاهده تعرفه ساخت تیزر، به صفحه ی اختصاصی تیزر تبلیغاتی مراجعه فرمایید
طراحی صحنه یعنی چه؟
به مجموعه تکنیک ها و روش هایی که با در کنار هم قرار گرفتنشان می توانند کمک کنند که یک تیزر تبلیغاتی یا یک فیلم یا یک سریال بیشتر مورد توجه بینندگان تلویزیونی قرار بگیرد اصطلاحا صحنه آرایی می گویند. برای صحنه آرایی کردن افرادی هستند که در دانشگاه ها درسش را خوانده اند و ساعت ها تجربه عملی دارند و می توانند به کمک سازندگان تیزر تلویزیونی بیایند.

چرا طراحی صحنه تلویزیونی اهمیت دارد؟
یک تیزر تلویزیونی اگر به خوبی صحنه آرایی نشود امکان دارد که اصلا مورد توجه قرار نگیرد. تجربه نشان داده است که چند ثانیه اول تیزر بسیار اهمیت دارد و اگر نتواند نظر مخاطب را جلب کند ممکن است در ادامه نتواند او را همراه سازد. یکی از عواملی که ممکن است نظر مخاطب را جلب نماید هنر چیدن صحنه است و به همین خاطر از اهمیت بالایی برخوردار است.
اگر به تیزرهای تلویزیونی که در سال های اخیر به موفقیت رسیده اند توجه نمایید متوجه خواهید شد که در بخش طراحی صحنه خود وسواس به خرج داده اند و همین موضوع کمک کرده است تا به موفقیت برسند و بتوانند شرکت ها را در امور تجاری خود یاری دهند.
بررسی نمونه انواع تیزر تبلیغاتی و کاربردهای آن را بشناسید! در مقاله ی اختصاصی رسانتو
چرا طراحی صحنه تلویزیونی اهمیت دارد؟
امروزه صحنه آرایی در تیزرهای تلویزیونی تا جایی اهمیت دارد که برای آن رشته ای را در دانشکده های هنر ترتیب داده اند و علاقمندان با شرکت در این رشته ها یاد می گیرند که چگونه باید صحنه را به گونه ای آراست که مورد توجه بیننده تلویزیونی قرار بگیرد.
البته عواملی زیادی وجود دارد که در طراحی صحنه می تواند مورد توجه قرار بگیرد ولی از آن جایی که در این مقاله باید یک تعداد محدود را نام برده و توضیح دهیم، سعی می شود مهم ترین نکته ها را برای آشنایی شما خواننده عزیز و گرامی بیاوریم.
بودجه مناسب و کافی:
اولین نکته ای که برای طراحی صحنه بسیار اهمیت دارد میزان بودجه اختصاص داده شده به آن است. هر چه بودجه بیشتری به صحنه آرایی اختصاص یابد دست تکنیسین مربوط به آن باز تر است و می تواند ابزار و لوازم بسیار بهتر و شیک تری را برای آن تهیه نماید.

البته این نکته را باید در نظر داشت که همیشه بودجه باعث نمی شود دکور چشم نواز شود بلکه هنر تکنسین مربوطه بسیار مهم تر از بودجه می باشد. در گذشته بوده تیزرهایی که بودجه کمی داشته اند ولی صحنه آرایی مناسب باعث شده تا به موفقیت زیادی دست پیدا کنند و مورد توجه قرار بگیرند.
بنابراین نباید همه چیز را در بودجه خلاصه کرد بلکه متخصص مربوطه بیشترین میزان تاثیر را دارد که می تواند کمبود بودجه را هم پوشش دهد. البته بودجه بیشتر قطعا دست تکنسین را برای صحنه آرایی بازتر خواهد گذاشت.
دکور زیبا و جذاب و چشم نواز:
یکی از عواملی که در طراحی صحنه ساخت تیزر تبلیغاتی بسیار تعیین کننده می باشد دکور است. هر چه دکور توسط صحنه آرا حرفه ای تر و مناسب تر انتخاب شود درصد میزان موفقیت تیزر تلویزیونی را افزایش می دهد و نظر بیننده را بیشتر جلب می کند.
یک دکور چشم نواز تلفیقی از رنگ های مناسب است که در کنار یک دیگر قرار گرفته اند تا نظر مخاطب هدف را بهتر به سمت خود جلب نمایند. برای ایجاد چنین دکوری معمولا به تجربه نیاز است و هر چه تکنسین تجربه عملی بیشتری داشته باشد احتمال موفقیت افزایش می یابد.
ابتکار و خلاقیت:
خلاقیت در طراحی صحنه موضوعی است که به هیچ وجه آموختنی نیست و آن بر می گردد به دانسته هایی که تکنسین به مرور زمان آموخته و از آنها به جای خود استفاده می نماید. هر چه تجربه بیشتری داشته باشید احتمال به وجود آوردن عوامل خلاقانه افزایش می یابد.
اگر می بینید یک طراح صحنه از ابزارهایی که دارد به نحو احسن برای به وجود آوردن عوامل خلاقانه بهره می برد عمدتا دلیلش تجربه در کارهایی است که اینجا به یاری اش آمده اند. در هیچ دانشگاهی نمی شود خلاقیت را آموزش داد، ابتکار بر اثر ممارست و دقت در افراد مختلف بروز پیدا می کند و در ادامه یک مسیر شغلی به کارشان می آید.
طراحی فضای کافی برای حرکت:
وقتی بحث تیزر تلویزیونی مطرح می شود تکنسین باید این موضوع را در نظر داشته باشد که در صحنه مورد نظر دوربین ها و بازیگران باید فضای کافی برای حرکت کردن را داشته باشند تا بتوانند تیزر را به نحو بسیار مناسب ضبط نمایند.
اگر طراحی صحنه به گونه ای باشد که فضا تنگ باشد این عوامل مهم تیزر نخواهند توانست از آن فضا به خوبی بهره ببرند و ممکن است کارها با مشکل همراه شود. بنابراین طراحی باید به نحوی باشد که فضا نه کم باشد و نه آنقدر زیاد که نشود از آن استفاده کرد.
صدا و نور مناسب و با کیفیت:
آخرین نکته که در طراحی صحنه تیزر تلویزیونی برای شما مخاطبان عزیز می گوییم صدا و نور تیزر است. اگر نور و صدا مناسب نباشد تصاویری که توسط دوربین ضبط می شود مناسب نخواهد بود و ممکن است نتواند تاثیر مناسبی بر روی بیننده تلویزیونی بگذارد.
یک تیزر مناسب و با کیفیت باید تمامی عوامل را به بهترین صورت ممکن مدیریت کند تا یک کار با کیفیت تولید شود. معمولا صحنه آراها این عوامل را به خوبی در کنار هم می چینند تا با تلفیق مناسبشان یک تیزر جذاب تولید شود و بتوانند بیشترین میزان تاثیر را بر روی مخاطب هدف بگذارند.
در انتها
همان طور که در مقاله بالا دیدید و خواندید بعضی عوامل در طراحی صحنه و ساخت تیزر تبلیغاتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند که اگر به خوبی تیم سازنده بتواند آنها را مدیریت کند و پیش ببرد تیزری که تولید می شود از کیفیت بسیار بالایی برخوردار خواهد بود و بر روی بیننده تلویزیونی بالاترین اثر ممکن را خواهد گذاشت و موجب می شود شرکت به اهدافی که در پی اش بوده برسد.
در آخر لازم به تذکر می باشد که آژانس دیجیتال مارکتینگ رسانتو با سال ها تجربه این آمادگی را دارد تا انواع تیزر تلویزیونی را برای شما شرکت های تجاری بزرگ و کوچک تولید نماید. برای به دست آوردن اطلاعات لازم در زمینه کیفیت و قیمت با شماره های واحد روابط عمومی ما تماس حاصل کنید تا از راهنمایی همکارانمان برخوردار شوید.