هر آنچه باید برای پیاده سازی طرح ذهنتان با استفاده از مدل سازی سه بعدی بدانید!
آیا به مدلسازی سه بعدی به عنوان سرگرمی نگاه میکنید یا میخواهید از آن به عنوان مهارت جدید استفاده کرده و در آن زمینه فعالیت کنید؟ میخواهید مدلسازی را به متخصصان این رشته بسپارید یا خودتان آموزش ببینید؟ هدفتان هر چه باشد لازم است چندین نکته را به خاطر بسپارید.در این مقاله از سایت رسانتو، ما شما را با آموزش مدلسازی سه بعدی آشنا کرده و ابزارها، نرمافزارها و فناوری مورد نیاز جهت شروع مدلسازی را معرفی میکنیم. شما پس از خواندن این مقاله ایدههای جالبی درباره اینکه چگونه و از کجا شروع کنید، خواهید داشت.
به صورت ساده، مدلسازی سه بعدی چیست؟
مدلسازی سه بعدی یعنی یک شی سه بعدی را قبل از اینکه بسازیم، داخل نرمافزاری شبیهسازی کنیم. این شی میتواند شکلی ساده یا مدلهای پیچیده چندضلعی باشد. با توجه به فرمت مدلسازی، اشیای دنیای واقعی را میتوانید به داخل نرم افزار اسکن کرده و سپس با توجه به مقیاس مورد نظر، آن را دستکاری کنید تا برای خروجی مورد نظرتان مناسب شود.
از مدلسازی سه بعدی در چه صنعتی استفاده میشود؟
امروزه مدلسازی سه بعدی تقریبا در همه صنایع پیشرو، مورد استفاده قرار میگیرد. برخی از صنایعی که از مدلسازی سه بعدی استفاده میکنند عبارتند از:
در صنعت فیلم و تلویزیون:
برای ایجاد شخصیتها، اشیا، محیطها، انیمیشنها و عناوین فیلمها و تبلیغات از مدلسازی و کاراکترهای سه بعدی استفاده میشود.
ساخت بازیها:
برای جلوهسازی و ایجاد شخصیتهای بازی نیز از مدلسازی سه بعدی استفاده میشود. بسیاری از روشهای ساخت آنها شبیه به روشی است که در فیلم و تلویزیون استفاده میشود.
معماری:
برای ایجاد تصاویر تعاملی از ساختمان و سازهها از مدلسازی استفاده میشود. بسیاری از معماریها از مدلسازی CAD سه بعدی برای ساخت و ساز واقعی استفاده کردهاند.
مهندسی:
مهندسان برای ایجاد طرحها در مقیاس بزرگ که بعدا در محیط CNC یا به صورت دستی پیادهسازی میشوند از مدلسازی سه بعدی استفاده میکنند.
صنایعی که برای استفاده از مدل سازی سه بعدی نام بردیم، رایجترین صنایع هستند و در زمینههای دیگر هم مدلسازی سه بعدی کاربرد فراوان دارد.

دسته بندی مدلسازی سه بعدی به چه صورت است؟
به طور کلی میتوانیم مدلسازی سه بعدی را به سه دسته کلی تقسیم کنیم، این دسته بندی بسیار گسترده تر است ولی میتوان آنها را زیر دسته این سه دسته اصلی قرار داد. هر کدام از این مدلسازی ها یکسری مزایا و معایبی دارند که با توجه به نیازمان میتوانیم بهترین مدل رو برای پیاده سازی انتخاب کنیم.
مدلسازی جامد (solid)، مدلسازی وایرفریم (wireframe) و مدلسازی سطح (surface)
مدلسازی جامد:
در این نوع مدلسازی سه بعدی حجم اجسام و قطعات قابل تشخیص است. در این نوع مدل ما میتوانیم نسخه ی اولیه از یک نمونه را به سرعت آماده کنیم. در این نوع از مدلسازی سه بعدی در صنعت پزشکی و مهندسی استفاده ی بیشتری میشود.
مدلسازی قاب سیمی یا وایرفریم:
اگر طرح و نمونه ی شما دارای ظرافت و پیچیدگی است این نوع مدلسازی گزینه ی مناسبی است. در این مدلسازی سطوح منحنی و پیچیده به خوبی قابل دیدن است. در مواردی که مدلسازی جامد نتواند اشکال را بصورت واضح به نمایش دربیاورد استفاده از مدلسازی وایرفریم به خوبی میتواند آن را نمایش دهد. با این حال اگر پیچیدگی های طرح ما افزایش پیدا کند ممکن است برخی از اشکالات در آن ظاهر شود.
مدلسازی سطحی:
اگر دو روش قبلی به خوبی نتواند طرح و نمونه شما را پیاده سازی کنند، این نوع مدل از مدلسازی سه بعدی احتمالا برایتان کاربردی تر باشد. در این نوع مدلسازی سه بعدی از نرم افزارهای پیچیده تری که قابلیت محاسباتی پیچیده تر را داشته باشد، استفاده میشود.
سیستم مورد نیاز در آموزش مدلسازی سه بعدی چیست؟
برای اجرای مدلسازی سه بعدی، به کامپیوتری با قابلیت پردازش بالا نیاز است. چرا که محاسبه و پردازش در مدلسازی و صحنههای چندبعدی، بالا بوده و یک کامپیوتر معمولی نمیتواند این حجم کار را اداره کند.پردازنده گرافیکی(GPU) قوی، CPU و حافظه، فضای ذخیرهسازی و معماری سیستم مناسب، همگی عواملی هستند که در صورتی که به اندازه کافی باشند، میتوانند برای مدلسازی سه بعدی بسیار خوب و بیدردسر عمل کنند.البته نوع سیستم مورد استفاده، به هدف شما وابسته است. میتوانید فرایند مدلسازی را شروع کرده، محدودیتهای سیستم را تشخیص دهید و سپس با توجه به نیاز، سیستم را ارتقا دهید.
برای یک اجرای مناسب، سیستم شما باید حداقل مشخصاتی داشته باشد تا بتواند کار مدلسازی سه بعدی را به خوبی انجام دهد.
- سیستم عامل: Windiws 8/10 و 64 بیتی یا بالاتر
- پردازنده: چند هستهای، اینتل یا AMD حداقل 64 بیتی
- رم: حداقل 16 گیگابایت
- فضای دیسک: حداقل 500 گیگابایت (توصیه ما 1 ترابایت است)
- GPU: NVIDIA GTX 1000 یا بالاتر برای کاربران حرفهای
- کارت NVIDIA Quadro برای کاربران حرفهای
برای کسب اطلاع از کاربرد و نحوه برگزاری وبینار، پیشنهاد می شود به مقاله اختصاصی برگزاری وبینار مراجعه فرمایید

چگونه نرمافزار سه بعدی مناسب خود را انتخاب کنیم؟
پس از آماده کردن سیستم مورد نیاز در آموزش مدلسازی سه بعدی، نوبت به انتخاب نرمافزار متناسب با کار شما است. با توجه به هدف و بودجه در نظر گرفته شده، گزینههای متعددی برای انتخاب وجود دارد. اگر شما فرد یا شرکتی هستید که میخواهید حرفهای در بازار کار کنید (یا قصد استخدام افراد باتجربه را داشته باشید یا اکنون کارمند داشته باشید) ما نرمافزارهای پیشرفته را به شما پیشنهاد میکنیم. چنانچه خودتان در حال یادگیری باشید و بخواهید به صورت مبتدی با آن کار کنید، گزینههای رایگان برای شما مقرون به صرفهتر است.
نرم افزارهای پیشرفته مدلسازی سه بعدی کدام است؟
انتخاب نوع نرمافزار در آموزش مدلسازی سه بعدی، به فایل نهایی که ایجاد میکنید بستگی دارد. هر نرمافزار عملکرد و اهداف متفاوتی دارد. اما به صورت کلی نرمافزارهای مدلسازی سه بعدی، در یکی از دستههای مهندسی یا هنری قرار میگیرند. در ادامه ما تنها دو نرمافزار پرکاربرد را معرفی میکنیم. شما میتوانید لیست جامعی از این نرمافزارها را در سایتمعرفی نرم افزار های مدلسازی سه بعدی ، ببینید.
Autodesk 3D Max هنری: این نرمافزار مدلسازی سه بعدی صنعتی، در ایجاد فیلم و تولید بازی کاربرد فراوان دارد. 3D Max نرمافزار قدرتمندی است که کارهایی همچون مدلسازی سه بعدی، افکت، انیمیشن و رندرهای سه بعدی را به خوبی انجام میدهد.
SOLIDWORKS مهندسی: SOLIDWORKS یک نرمافزار جامع سه بعدی است که به سادهسازی طراحی و تولید محصول کمک میکند. این نرمافزار چند بعدی به صنایع زیادی کمک میکند تا کل پروژهها را از ساختمان گرفته تا ماشین آلات، طراحی کرده و عملکرد محصول را در داخل نرمافزار شبیهسازی کنند.

نرم افزارهای مدلسازی مبتدی کدامند؟
نرمافزارهای مبتدی در آموزش مدلسازی سه بعدی ، تنها سبکتر از نرمافزارهای پیشرفته هستند و به افراد کمک میکنند با پیچیدگی کمتری مدلسازی کنند.
Tinkercad: نرمافزار ابری است که توسط Autodesk به صورت کاملا رایگان ارائه شده است. یک راهکار ساده جهت شروع دنیای مدلسازی سه بعدی به کاربران ارائه میدهد.نرمافزار Tinkercad به شما امکان میدهد تا هر شکلی را که میتوانید تصور کنید اجرا کرده و با ترکیب آنها، به مرحله چاپ برسانید. به صورت کلی میتوان گفت اگر با 3D آشنا باشید، Tinkercad ابزاری است عالی که منحنی یادگیری شما را کوتاهتر میکند.
Blender: این نرمافزار یک مجموعه مدلسازی سه بعدی است که امکان استفاده رایگان را در اختیار علاقهمندان قرار میدهد. این پلتفرم طیف وسیعی از مدلسازی سه بعدی از جمله مجسمهسازی، انیمیشن، رندر و موارد دیگر را ارائه میدهد. چه در زمینه مدلسازی سه بعدی مبتدی باشید و چه حرفهای، Blender همیشه چیزی برای ارائه دارد.
چطور مدلسازی سه بعدی را یاد بگیریم؟
برای آموزش مدلسازی سه بعدی دو راه وجود دارد. میتوانید آن را به صورت خودآموز یاد بگیرید که در این زمینه طیف گستردهای از منابع آموزشی وجود دارد. یا میتوانید با استفاده از دورههای آموزشی، زیر نظر اساتید برجسته این حرفه را به صورت اصولی بیاموزید.
از مدلسازی سه بعدی استفاده کنیم یا نه؟
نرمافزارهای مدلسازی سه بعدی در علم مهندسی و هنر، تحولات زیادی به وجود آوردهاند. این نرمافزارها برای ایجاد صفر تا صد پروژه استفاده میشوند و کمک میکنند تا قبل از اجرا، تمام ابعاد پروژه مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته تا در ساخت، مشکلی ایجاد نشود.مدلسازیهای سه بعدی، طرح روی کاغذ یا ایجاد ماکت را کنار گذاشت و باعث صرفهجویی در زمان و هزینه شدهاند.
همچنین مدلسازی با در اختیار گذاشتن امکان شبیهسازی و آزمایش طرح، نیاز به ساخت نمونه تستی واقعی و سپس آزمایش و ویراش آن را کوتاه نموده است.شما میتوانید هر طرحی که در ذهن دارید را پیاده کرده و به راحتی قبل از به کار بردن متریال، آن را ویرایش کنید. همچنین طرح خود را با سایرین به اشتراک گذاشته و با گرفتن بازخورد، آن را بهبود بخشید.
چنانچه علاقهمند به یادگیری مدلسازی سه بعدی باشید میتوانید از نرمافزارهای مبتدی تا پیشرفته استفاده کنید و چنانچه نیاز به پیادهسازی طرح توسط متخصصین دارید، میتوانید آن را به آژانس دیجیتال مارکتینگ رسانتو بسپارید.رسانتو در حوزه ی ساخت موشن گرافیک و ما بقی خدمات تولید محتوای ویدیویی هم آماده ی انجام پروژه های شخصی شما می باشد.
تاثیر مدلسازی در تولید محتوای ویدیویی
مدلسازی سه بعدی در کنار ساخت کاراکتر اختصاصی، کمک بسزایی را در برندسازی برند ما می دهند.این امر باعث این می شود که مخاطب شما، برند شما را به شکل یک امضایی ماندگار در ذهن خود ثبت کند.از مدلسازی سه بعدی وساخت کاراکتر در موشن گرافیک و تیزر تبلیغاتی برند خود استفاده کنید تا میزان اثربخشی محتوای خود را چند برابر افزایش دهید.این مدلسازی ها به جذابیت بصری محتوای ویدیویی شما می افزاید و باعث جذب مخاطب بیشتری هم خواهد شد.
سخن پایانی بحث مدلسازی سه بعدی
در این مقاله از بحث آموزش مدلسازی سه بعدی، در ابتدا شروع به تعریف این حرفه و تخصص نمودیم، سپس جاهای مختلفی را که از مدلسازی سه بعدی استفاده می کنند را معرفی کردیم، بعد که احساس کردیم مخاطب اطلاعات لازم را در این زمینه دارد، با بحث سیستم مورد نیاز و در ادامه نرم افزارهای مورد نیاز را نام بردیم. امیدواریم که از این بحث لذت کامل را بردا باشید و در پایان شایان ذکر است که این حوزه با مشاوره سئو می تواند به سئو تخصصی سایت هم کمک کند.