موشن گرافیک
واژه موشن (Motion) که یک کلمه انگلیسی است، در زبان فارسی به معنای پویا ترجمه میشود. در حقیقت به هر چیزی که دارای حرکت باشد، مانند ویدیوهایی که پیام را به صورت متحرک منتقل میکنند، موشن میگویند. این شیوه برای انتقال محتوا، مزیتهای بسیاری را به همراه دارد. از جمله این مزایا میتوان به این موضوع اشاره کرد که محتوا آمادهشده، با تاثیرگذاری و جذابیت بیشتر به مخاطب ارائه میشود. در ادامه تصمیم داریم در ایم مقاله ی سایت رسانتو به موضوع موشن گرافیک بپردازیم تا هر آنچه که لازم است بدانید را متوجه شوید.
انواع موشن گرافیک
موشن گرافیک انواع گوناگونی دارد و بهترین راه برای آنکه متوجه شوید موشن گرافیک چیست، آشنایی با انواع آن است. در ادامه انواع موشن گرافیک را معرفی میکنیم تا با آنها آشنا شوید.
استفاده از موشن گرافیک برای ویدیوهای فروش محصول
یکی از مهمترین کاربردهای در نظر گرفته شده برای ویدیو موشن، توضیح یک موضوع است. در این نوع از ویدیو، یک فرایند که به نسبت پیچیده نیز به نظر میرسد، به بخشهای کوچک تقسیم میشود که مخاطب از طریق آن بتواند متوجه موضوع شود. امروزه به دلیل آنکه مردم نسبت به قبل تنبلتر شده اند، بسیار کارآمد خواهد بود و شما میتوانید با یک ویدیو موشن خوب، محصولی که دارید را شرح دهید و از این طریق فروش خود را بالا ببرید.
برای آشنایی با اجرا و تولید ویدئو مپینگ، به مقاله ی اختصاصی ویدئو مپینگ مراجعه فرمایید
استفاده در تولید و طراحی سایت
همانطور که در مقاله مشاوره سئو گفته شد، زمینه دیگری که میتوانید در آن از موشن گرافیک استفاده کنید، زمینه تولید و طراحی وبسایتهای مختلف است. بسیاری از طراحان سایت، برای آنکه بتوانند پیام مورد نظر خود را به مخاطب انتقال دهند، از موشن گرافیک استفاده میکنند. این موضوع به آنها کمک میکند که تصویر متحرک و جذابی بر روی سایت قرار دهند و از آن طریق کاربر را به سمت خود بکشند.
بازاریابی و دنیای تبلیغات
دیگر کاربرد موشن گرافیک را میتوان مربوط به بازاریابی و دنیای تبلیغات در نظر گرفت. بسیاری از کسبوکارها برای آنکه بتوانند بازاریابی خوبی را انجام دهند، کسب و کار خود را از طریق ویدیو موشن با جذابیت بالا به مخاطب معرفی میکنند. در واقع این موضوع کمک میکند تا تولید محتوا به شکل بهتری انجام شود و آخر کار نیز نتیجه بهتری به دست آید.
موشن گرافیک در فیلم سازی و سینما
یکی از مهمترین زمینههایی که میتوان از موشن گرافیک استفاده کرد، فیلم سازی و سینما است. بسیار از افراد که در چنین زمینههایی فعالیت دارند، فیلم و تیتراژهای جذابی را از این طریق آماده میکنند. در حقیقت این موضوع کمک میکند که افراد با استفاده از افکتهای جذاب و هیجانانگیز، موضوعی را که میخواهد، به مخاطب برساند و نتیجه خوبی را نیز به دست آورد.
موشن گرافیک در داستان پردازی
از آنجایی که در موشن گرافیک، ابزارها و قالبهای گوناگونی وجود دارد، میتوان با استفاده از آنها روایت یک داستان را نشان داد. این موضوع کمک میکند که روند داستان، از نظر بصری جذاب باشد. مسلما تاثیرگذاری تصاویر متحرک نسبت به تصاویر ثابت بیشتر است و همین موضوع به دیده شدن داستان کمک میکند.
مهارتهای لازم برای موشن گرافیک
هر فردی که تصمیم به فعالیت در زمینه موشن گرافیک دارد، باید یک سری از مهارتها و اصول پایه را داشته باشد. مهمترین مهارتها شامل موارد زیر میشود که به آنها اشاره خواهیم کرد.
برای کسب اطلاع از تعرفه انواع ساخت موشن گرافیک، به صفحه ی اختصاصی موشن گرافیک رسانتو مراجعه فرمایید
مدل سازی سه بعدی :
امروزه برای آنکه پروژههای موشن گرافیک، جذابیت بیشتری پیدا کنند، شاهد استفاده از طراحیهای سه بعدی هستیم. البته باید متذکر شد که همچنان لایهبندیهای دو بعدی نیز مورد استفاده قرار میگیرند و محبوبیت خود را دارند.
پرسپکتیوهای انیمیشنی:
یکی دیگر از مهارتهایی که شما باید در زمینه فعالیت در موشن گرافیک داشته باشید، مهارت درک درست از زمان بندی حرکت طراحی است. این موضوع بهقدری اهمیت دارد که اگر اشتباهی در آن رخ دهد، پروژه شما را با شکست مواجه میکند.
مهارت سازمان دهی:
سازماندهی شرایط ویدیو موشن در کنار سازماندهی زمانی، اهمیت بسیاری دارد و اگر به هر دو این موارد، توجه کافی شود، فرد میتواند ویدیو موشن را به خوبی آماده کند.از دیگر مهارتهای لازم برای فعالیت در این زمینه، میتوان به مهارتهایی چونافکت گذاری، افزودن بافت به طرح مورد اجرا، مهارت تطابق یافتن با اهداف و مقیاسهای پروژهای و … اشاره کرد. اگر به تمام این موارد بهطور همزمان توجه شود، فرد در زمینه موشن به موفقیت میرسد.
تولید:
در مرحله ی تولید موشن گرافیک، افراد متخصص در حوزه ی تولید محتوای ویدیویی مانند تیزر تبلیغاتی و موشن گرافیک، باید هرآنچه که برای طراحی موشن گرافیک تدارک دیده اند را با حساسیت و وسواس خاصی به مرحله ی تولید برسانند.چرا که مخاطبین و کاربران تنها خروجی کار را مشاهده می کنند و چیزی که متخصصین در معرض دید کاربران قرار می دهند، خروجی کار است.به همین علت مرحله ی تولید موشن گرافیک از مراحل حساسی است که باید دقت و خلاقیت در راس کار قرار گیرد.
انتشار:
یکی از مهمترین مسائلی که در حوزه ی موشن گرافیک و تولید محتوای ویدیویی حائز اهمیت است، مرحله ی انتشار این محتوا ها است.شما می بایست در هر پلتفرمی که احساس نیاز می کنید مانند سایت و یا صفحات مجازی خود این محتوا ها را منتشر کنید.به اضافه ی این ها می بایست محتوا های تولید شده خود را در پلتفرم های معتبر نیز منتشر کنید تا محتوای شما وایرال شود و توسط کاربر بازدید و باز نشر بشود.این امر باعث برندینگ قوی و جذب چند برابری مخاطب دائمی شما بشود.
بازار کار موشن گرافیک
گسترش کسب و کارهای مجازی و به طور کلی گسترش تکنولوژی با افزایش درخواست محتوایی جذاب و قابل توجه همراه است. محتواهای گرافیکی از موارد مهم و اصلی در رونق یک تبلیغ، تیزر و کسب و کار است. به همین خاطر است که تقاضا برای استخدام و داشتن یک موشن گرافیست در یک مجموعه بالا رفته است. اگر فردی خلاق هستید و علاقمند به آپدیت و به روزرسانی دانش خود داشته باشید این شغل برای شما مناسب است. و از آنجایی که موشن گرافیک با تکنولوژی رابطه مستقیم دارد، هرچه تکنولوژی پیشرفت کند این صنعت نیز از رونق خوبی برخوردار خواهد شد. در این حرفه هم میتوانید با شرکت ها و مجموعه ها همکاری داشته باشید و هم میتوانید بصورت فریلنسر و آزاد کسب و کار خودتان را پیش ببرید. در نتیجه میتوان اینگونه استنباط کرد که این صنعت تاریخ انقضایی ندارد و اگر صبر و حوصله به خرج دهید قطعا نتیجه ی خوبی از آن کسب خواهید کرد.
درآمد یک موشن گرافیست چقدر است؟
با توجه به اطلاعاتی که در اختیارتان قرار گرفت، باید گفت موشن گرافیستها امکان ورود به بازارهای کار گوناگون را دارند و به همین دلیل هیچگاه دچار مشکل بیکاری نمیشوند. از جمله زمینههای فعالیت برای موشن گرافیک، میتوان به مواردی چون شرکتهای نرم افزاری، کامپیوتری، آژانسهای تبلیغاتی و بازاریابی، انجام امور مربوط به ویرایش فیلمهای تلویزیونی، انیمیشن سازی، تولید محتوا و … اشاره کرد.
توصیه می کنم حتما به صفحه ی تیزر تبلیغاتی ما سر بزنید.
توجه داشته باشید که روند آموزش موشن گرافیک سخت نیست و اگر شما در زمینه کار با کامپیوتر و نرمافزارهای گرافیکی کمی مهارت داشته باشید، میتوانید روند آموزش را به سرعت پشت سر بگذارید. البته دقت داشته باشید که برای آموزش 0 تا 100، نیاز به آموزش کامل است.
نرمافزارهای مناسب برای موشن گرافیک
برای ایجاد کردن هر طرح گرافیکی متحرک، به نرمافزارهای مخصوصی نیاز است. در حقیقت مهمترین ابزارها همین نرمافزارها هستند. از جمله نرمافزارهای مناسب برای این حرفه، میتوان به مواردی چون نرم افزار فتوشاپ، نرم افزار ادوبی افتر افکت، برنامه Illustrator، نرم افزار Adobe Animate، نرم افزار Cinema 4D، نرم افزار Mocha AE و موارد دیگر اشاره کرد. در نتیجه شما میتوانید مهارت کار با این نرمافزارها را یاد بگیرید و با استفاده از آنها به موشن گرافیک بپردازید.
حال بسیاری از افراد بنا به دلایلی نمیتوانند آموزش مربوطه را بگذرانند و از همین رو از شرکتها و مجموعههایی که در این زمینهها فعال هستند، کمک میگیرند. برای مثال اگر شما نیاز به محتوایی دارید که بر اساس موشن گرافیک باشد، میتوانید این موضوع را به گروه رسانتو واگذار کنید. این مجموعه یکی از بهترین گروهها را برای تولید محتوا در قالبهای گوناگون دارد و به همین دلیل میتواند به شما در مسیر موفقیت کمک کند. شما میتوانید بر اساس این موضوع با شمارههای درج شده در سایت این مجموعه تماس بگیرید تا از نکات تکمیلی آگاه شوید.
مراحل ساخت موشن گرافیک
هر پروژه ای برای رسیدن به مرحله ی انتشار، روند تولیدی را در پی خواهد داشت.برای داشتن پروژه ای ماندگار و خاطره اگیز می بایست روند تولید پروژه با حساسیت ویژه ای پیگیری شود و دقیقا نقطه ی عطف هر پروژه ای، مرحله ی تولید آن است. در این زمینه ی مقاله ی بررسی مراحل ساخت موشن گرافیک برای شما آماده شده است که توصیه می کنیم حتما آن را مطالعه کنید.
حال این روند تولید شامل بخش هایی است که آنها را به ترتیب نام خواهیم برد:
- ایده پردازی
- سناریو نویسی
- طراحی استوری برد
- طراحی محیطی و کاراکتر
- محرک سازی
- صداگذاری
هریک از این مراحل را به صورت مفصل به آن در صفحه ی موشن گرافیک رسانتو پرداخته ایم، برای مشاهده این صفحه لطفا کلیک کنید.
سخن پایانی بحث موشن گرافیک
در این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ رسانتو، به توضیح و تشریح موشن گرافیک پرداختیم. در ابتدا یک توضیح و سپس انواع موشن گرافیک را نام بردیم. بعد برای شما توضیح دادیم که بهتر است شما چه مهارت هایی داشته باشید و چه نرم افزارهایی را باید بلد باشید که کار موشن گرافیک شما نتیجه ی بهتری داشته باشد. و در نهایت برای شما تشریح کردیم، که این همه سختی درنهایت چه درآمدی را برای شما خواهد آورد. توصیه می کنم حتما به مقاله ی آموزش موشن گرافیک با رسانتو نیز سر بزنید.امیدوارم از مطالب ما لذت برده باشید.