امروزه نسبت به گذشته ساخت و تولید ویدئو برای توسعه دادن یک کسب و کار بسیار رواج پیدا کرده است. شرکت ها برای این که بتوانند خدمات و کالاهایشان را به بهترین شیوه معرفی کنند از این روش استفاده می کنند. این روش بسیار مخاطب پسند است.
مخاطبان امروزه ترجیح می دهند برای آشنایی با یک موضوع آن را به صورت تصاویری که از قبل روی آن کار شده است ببینند. مخاطب دنیای امروز حوصله این را ندارد که بنشیند و برای آشنایی با یک شرکت درباره اش مطالعه کند.
گوگل با فهمیدن و به دست آوردن همین نکته دست به ساخت شبکه اجتماعی یوتیوب که بر اساس ویدئو است زده است. بر روی این شبکه بسیاری از شرکت ها و افراد فعالیت دارند و خود را از طریق یک ویدئوی با کیفیت برای مخاطبان به نمایش میگذارند.
ویدئو مارکتینگ امروزه تا آن اندازه اهمیت دارد که شرکت های تجاری برای تولید ویدئوی با کیفیت به تیم های تولید محتوای حرفه ای مراجعه می کنند. این تیم ها با دانستن اصول فنی و دانش کافی سبب می شوند ویدئوی تولید شده بازخورد بهتری را از سوی مخاطبان دریافت کند و شرکت ها را به اهداف تجاری شان برساند.
ویدئو مارکتینگ چیست؟
نوعی بازاریابی و تبلیغات برای کالاها و خدمات یک شرکت مبتنی بر ویدئو می باشد. استفاده از این شیوه امروزه به خاطر وجود داشتن شبکه های اجتماعی بسیار مرسوم و متداول شده است. تا این حد این شیوه پرکاربرد شده که حتی شبکه هایی مبتنی بر ویدئو مانند یوتیوب به وجود آمده است که کاربرانش از طریق آن کسب درآمد می کنند.
تاریخچه ویدئو مارکتینگ
تاریخ دقیقی برای استفاده از این شیوه نمی توان ارائه کرد. بر اساس مستنداتی که تا به امروز در دست است استفاده از این شیوه ظاهرا به دهه چهل میلادی برمی گردد که یک شرکت تجاری اقدام به ساخت ویدئو کرد و آن را از ایستگاه تلویزیونی نیویورک برای بینندگان پخش کرد.
تبلیغات ویدئو مارکتینگ به شیوه قبل تا اواسط دهه هشتاد میلادی ادامه داشت تا این که در این دوره تبلیغات نسبت به گذشته اندکی با تحول روبرو شد. در این دوره شرکت اپل اولین تبلیغات خود را به شیوه نو ساخت و آن را بر روی شبکه تلویزیونی فاکس به نمایش درآورد. این دوره نسبت به قبل هزینه تبلیغات برای شرکت ها بیشتر شد.
تبلیغات به شیوه سنتی ادامه داشت تا این که در اوایل هزاره جدید شبکه اجتماعی یوتیوب که مبتنی بر ویدئو می باشد، به وجود آمد. این شیوه جدید تبلیغاتی از سوی شرکت ها استقبال شد.یکی از اولین شرکت هایی که از این شیوه نو استفاده کرد شرکت نایکی بود.
این شیوه از تبلیغات در ایران با به وجود آمدن سایت آپارات در سال 1389 توسعه پیدا کرد. بسیاری از ایرانیان ویدئوهایی را که می سازند از این طریق با دیگران به اشتراک می گذارند. استفاده کردن از ویدئوها به دو صورت است رایگان است یا که باید برای دیدن آن بهایی پرداخت کرد.
مزایای ویدئو مارکتینگ
ساختن ویدئو امروزه بسیار رواج پیدا کرده است. بسیاری از کسب و کارها و شرکت ها به این صورت دست به معرفی خود و خدماتشان می زنند. این شیوه منجر به درآمدزایی بیشتر برای شرکت ها می شود. در ادامه مزایایش را برای شما خواننده عزیز و گرامی نام برده و مختصر توضیح می دهیم.
درک کردن آن ساده است:
طبق تحقیقاتی که توسط محققان صورت گرفته به دست آمده است که درک کردن تصاویر تبلیغاتی برای مخاطبان بسیار راحت تر از یک متن تبلیغاتی است. امروزه دنیا بسیار سریع تر از گذشته در جریان است و مخاطبان ترجیح می دهند به جای این که یک متن خسته کننده تبلیغاتی را نشسته و بخوانند به جایش آن را به صورت ویدئو ببینند.
دانستن همین نکته و تنبلی مخاطبان دنیای مدرن سبب شده است که شرکت ها برای معرفی بهتر و ساده تر خود دست به ساختن ویدئو مارکتینگ بزنند. امروزه به واسطه بودن شبکه هایی مانند یوتیوب این سبک تبلیغات بسیار رونق گرفته است و سوای از شرکت ها بسیاری از افراد شخصی هم از این طریق کسب درآمد می کنند.
حس کنجکاوی کاربر را برمی انگیزد:
ویدئو مارکتینگ به علت جذابیت بصری بالایی که دارد سبب می شود مخاطب حس کنجکاوی اش برانگیخته شود. مخاطب برای این که حس کنجکاوی خود را ارضا کند تا انتها می نشیند و یک ویدئوی رئال یا موشن گرافیک را تا انتها تماشا می کند.
البته به این نکته باید اشاره کرد برای این که کنجکاوی یک مخاطب برانگیخته شود معمولا تیم های تولید محتوا در ساختن یک ویدئو تکنیک هایی را به کار می برند که همین روش ها از ابتدای شروع ویدئو ذهن مخاطب را درگیر می کنند. مخاطب برای این که بتواند به این حس مبهم خود پاسخ دهد تا انتها می نشیند و ویدئو را تماشا می کند.
احساسات را درگیر می کند:
یکی از بزرگترین مزایایی که ویدئو مارکتینگ دارد این است که اگر به صورت کاملا مناسب تولید شود و از ابتدا بتواند احساسات را درگیر کند احتمال این که مخاطب تا انتها بنشیند و آن را تماشا کند زیاد است. یک درگیری ذهنی که جوابش با دیدن کامل یک ویدئو حل می شود معمولا می تواند مخاطب را تا انتها با خود همراه کند.
اگر یک ویدئوی تبلیغاتی از تکنیک درگیر کردن احساسات مخاطب نتواند به خوبی بهره ببرد نمی تواند به اهدافی که برای آن تعیین شده است برسد. هیچ چیز برای یک ویدئو مهم تر از آن نیست که به اهداف از پیش تعیین شده اش برسد. رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده سبب می شود تا شرکتی که پشت آن قرار دارد با خدمات دیجیتال مارکتینگ منافعش تامین شود.
تاثیر بر موتورهای جستجو:
یکی از مهم ترین هدف های ویدئو مارکتینگ این است که بتواند میزان بازدید یک سایت را ارتقا ببخشد و ترافیک بیشتری را به سمت آن راهی کند. امروزه یکی از شیوه هایی که موتورهای جستجو مثل گوگل بسیار به آن اهمیت می دهند تولید شدن یک ویدئوی باکیفیت و اورجینال است.
تولید محتوای اورجینال تا این اندازه اهمیت دارد که موتورهای جستجو برای سایت هایی که دست به تولید آن بزنند امتیازاتی را در نتایج جستجو قائل می شوند. به دست آوردن این امتیاز توسط یک سایت می تواند کمک کند تا از سایت های رقیب در نتایجی که کاربران جستجو می کنند بالاتر دیده شود.
معایب ویدئو مارکتینگ
ساختن ویدئو معایبی دارد که در ادامه برای آشنایی شما مخاطب عزیز و گرامی بعضی از آنها را نام برده و مختصر توضیح می دهیم تا با آنها آشنا شوید.
هزینه بیشتر نسبت به محتوای متنی:
یکی از بزرگترین معایبی که ویدئو مارکتینگ نسبت به متن دارد این است که برای تولید کردنش شرکت ها باید هزینه بیشتری بپردازند. البته این هزینه را اگر نسبت به تبلیغات سنتی مثل پخش در تلویزیون در نظر بگیرید اصلا به حساب نمی آید.
با این که نسبت به متن هزینه بیشتری دارد ولی به خاطر بازخوردی که می تواند بدست بیاورد این هزینه ها نه تنها به راحتی جبران می شود بلکه به سود خوبی هم می رسد. بنا بر این شرکت ها نباید نگران این جور هزینه های کوچک از جیب خود باشند.
زمان زیادی برای ساختن آن باید صرف شود:
یکی از ضعف های بزرگ ویدئو مارکتینگ این است که زمان زیادی باید صرف تولید آن شود. منظور از صرف زمان زیاد برای تولید یک کار خوب است وگرنه تولید کردن یک کار ضعیف به زمان زیادی نیاز ندارد. باید در نظر داشت که تولید یک کار خوب می تواند بازخورد خوبی را بین مخاطبان به دست بیاورد.
اگر یک کار با کیفیت مناسب تولید نشود شرکت ها را به اهدافشان نخواهد رساند. بنابراین ضرورت دارد که شرکت ها برای تولید یک کار با کیفیت صبور باشند و اولویتشان سرعت تولید اثر ویدئویی نباشد. این ویدئو قرار است نماینده شما در دنیای دیجیتال باشد. هر چه بیشتر وقت صرف آن شود با کیفیت تر خواهد بود.
به زیر ساخت مناسب برای اجرا نیاز دارد:
یک ضعف دیگر که ویدئو مارکتینگ دارد این است که اگر بستر مناسب برای آن فراهم نباشد نمی توان آن را مشاهده کرد. شهرهایی که به اینترنت پر سرعت دسترسی ندارند احتمالش کم است که با این شیوه جذب تبلیغات یک شرکت شوند. ویدئوهای تجاری معمولا بر روی سایت هایی آپلود می شوند و باید برای دیدنشان اینترنت مصرف کرد. اگر سرعت اینترنت از یک حدی پایین تر باشد این جور فایل ها اصطلاحا بارگذاری نمی شوند و مخاطب نمی تواند آنها را مشاهده کند.
سخن پایانی
خواننده عزیز و گرامی در مقاله اخیر متوجه شدید که صنعت ویدئو مارکتینگ تا چه اندازه امروزه مورد توجه بوده و رشد کرده است. تا این اندازه این صنعت اهمیت دارد که شبکه اجتماعی بر اساس آن شکل گرفته است. افراد و شرکت ها بر روی این شبکه فعالیت می کنند و با به اشتراک گذاشتن ویدئوهای خود کسب درآمد می کنند.
در انتها لازم به ذکر است که آژانس دیجیتال مارکتینگ رسانتو با سالها تجربه در امر ساخت ویدئوهای تجاری، تیزر تبلیغاتی، موشن گرافیک و … این آمادگی را دارد تا برای شما آن را با کیفیتی عالی و قیمتی مناسب تولید نماید. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با واحد ارتباط مردمی رسانه ما تماس حاصل فرمایید.