مقایسه کسب و کار اینترنتی و کسب و کار سنتی:
جهان امروز ما با یک دهه گذشته بسیار تفاوت کرده و شبکه های اجتماعی و اینترنت سبک زندگی و حتی کسب و کار هر فرد را بسیار متفاوت کرده است به طوری که استفاده از آن به روی درآمد افراد بسیار اهمیت دارد. همه ما میدانیم یکی از مواردی که بستر اینترنت به روی آن تاثیر گزاشته است مشاغل می باشد.استفاده از تکنولوژی در دنیای امروز باعث پیشرفت و دگرگونی کسب و کارها شده و بسیاری از کسب و کارهایی که از این فضا و بستر استفاده نکرده اند از بین رفته اند یا بسیار کم رنگ شده اند. در این مقاله قصد داریم در 7 مورد تفاوت کسب و کار سنتی با کسب و کار اینترنتی را برای شما مطرح کنیم.
در ابتدا برای شما کسب و کار سنتی و کسب و کار آنلاین را به صورت مجزا تعریف میکنم تا به صورت دقیق بدانید هر کدام یعنی چه.
کسب و کار سنتی به چه کسب و کاری گفته میشود ؟!
به طور کلی کسب و کار سنتی به کسب و کارهایی که به مبادله کالا یا خدمات به صورت حضوری انجام میشود تجارت گفته میشود. در کسب و کار سنتی مبادله به صورت رو در رو انجام میشود. این روش یکی از متداولترین انواع کسب و کار است که همه ما بارها اقدام به خرید از این دسته فروشگاهها کردهایم. در این روش ما کالایی را انتخاب کرده و مبلغی را به صورت حضوری به فروشنده میدهیم.
کسب و کار اینترنتی به چه کسب و کاری گفته میشود ؟!
کسب و کار اینترنتی یا تجارت آنلاین (Online Business)، عملکردی شبیه به کسب و کار سنتی دارد و با یک هدف تشکیل میشوند با این تفاوت که کسب و کار های آنلاین، در بستر اینترنت فعالیت میکنند. در کسب و کار اینترنتی ارتباط و تعامل با مشتری بسیار کم تر می شود. در کسب و کار اینترنتی تمامی کارها به سادگی اشاره انگشت انجام میشود! علاوه بر آنچه که ذکر شد، در ادامه موارد دیگری از تفاوت کسب و کار اینترنتی با کسب و کار سنتی را نیز ذکر خواهیم کرد.
هزینه و زمان صرف شده در کسب و کارها
زمانی که شما یک کسب و کار سنتی راه اندازی میکنید نیاز دارید یک مغازه و یا دفتری اجاره کنید و باید هزینه هایی مثل آب ، برق ، گاز و … را به صورت همیشگی پرداخت کنید و در شروع کار باید زمان بسیاری را برای تعمیر و یا درست کردن آن جا صرف کنید ولی در کسب و کار اینترنتی شما هیچ هزینه ایی بابت این موارد انجام نمی دهید و میتوانید مبلغ قابل توجهی را صرفه جویی کنید زیرا تمامی کار شما بر بستر اینترنت پایگذاری می شود. ( همین حالا کسب و کار خود را با کمک آژانس دیجیتال مارکتینگ رسانتو راه بیندازید )
ارتباط با مشتریان در کسب و کارها
یکی دیگر از تفاوت های کسب و کار اینترنتی با کسب و کار سنتی در روند ارتباط با مشتری می باشد، در کسب و کار اینترنتی بستر کاری شما به روی اینترنت می باشد و مشتری شما در هر زمان و لحظه میتواند با شما ارتباط برقرار کند و یک ارتباط سریع 2 طرفه ایجاد می شود ولی در کسب و کار سنتی شما حتما باید به مغازه و یا دفتر فروشنده بروید تا با او ارتباطی درباره محصول برقرار کنید به زبان دیگر ارتباط در این نوع کسب و کار به صورت چهره به چهره می باشد.
اطلاع رسانی در کسب و کارها
در کسب و کار سنتی برای اطلاع رسانی های خود می بایست هزینه های زیادی انجام دهید و گاه مشکلات فراوانی ایجاد می شود ولی در کسب و کار اینترنتی به راحتی و صرف چند دقیقه وقت از طریق شبکه های اجتماعی و یا سایت خود به تمامی مشتریان خود اطلاع رسانی می کنید.
محدودیت زمان و مکان در کار
کسب و کار اینترنتی به صورت 24 ساعته و در تمامی روزهای هفته باز می باشند و شما از هر جا و مکانی که باشید به راحتی خرید خود را انجام میدهید ولی در کسب و کار سنتی شما زمان بسیار محدودی در فروشگاه و یا دفتر خود حضور دارید و بسیاری از افراد امکان ارتباط حضوری را با شما ندارند و بدین ترتیب بسیاری از مشتریان را از دست میدهید و درآمد بسیار پایین تری کسب می کنید.
خواب بیهوده سرمایه
زمانی که شما یک فروشگاه لباس دارید و محصولات فصل زمستان را ارائه می کنید زمانی که نتوانید تمام محصولات خود را به فروش برسانید باید مابقی محصولات را تا پاییز و زمستان آینده انبار کنید و سرمایه شما بی استفاده می شود ولی در کسب و کار دیجیتال به دلیل بازار بزرگی که دارد شما به راحتی میتوانید محصولات خود را به فروش برسانید و نیاز به یک انبار ندارید تا محصولات خود را دپو کنید ، هر زمان فروشی داشتید می توانید محصول را تهیه و برای مشتری ارسال کنید.
نیاز به حضور فیزیکی
یکی از بزرگترین تفاوتهایی که کسب و کار سنتی و آنلاین با یکدیگر دارند، نیاز به حضور کارمندان در کسب و کار سنتی است. به بیانی دیگر زمانی که کارمند یک کسب و کار سنتی دچار بیماری یا مشکل شود و نتواند در مغازه حضور داشته باشد، ممکن است بخشی از مشتریانش را از دست بدهد. اما در دنیای دیجیتال میتوان در سفر، بستر بیماری و یا هرجای دیگر شغل خود را مدیریت کرد. علاوه بر آنچه که ذکر شد، از دیگر تفاوتهای این دو دسته مشاغل به اختصار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نمایش اجناس و خدمات
- پشتیبانی مشتریان
- …
فضای تبلیغاتی
یکی دیگر تفاوت های کسب و کار سنتی با کسب و کار آنلاین در وسعت فضای تبلیغاتی آن ها می باشد که شما با سئو اینستاگرام کسب و کار اینترنتی خود آن را می توانید بهبود ببخشید.در کسب و کار سنتی و قدیمی برای تبلیغات شما باید هزینه های زیادی برای چاپ تبلیغات، پخش بروشورهای خود در مکان های مختلف انجام دهید و زمان زیادی از شما میگیرد و ممکن است تعداد افرادی که از طریق تبلیغات جذب شما می شوند کم باشد. در مشاغل اینترنتی به راحتی شما می توانید تبلیغات خود را به روی بستری پخش کنید که روزانه صدها هزار نفر آن را می بینند و هزینه بسیار کم تری انجام دهید.
تبلیغات گسترده اما هدفمند
درواقع می توان گفت که همه ی کسب و کار ها بدون رکنی به نام تبلیغات، مسیر دشواری را در گسترش کسب و کار خود باید طی کنند و در اکثر مواقع دیده شده است که پس از مدتی کسب و کار ها در این مسیر دشوار شکست خورده و مجبور به کناره گیری می شوند.شاید هزینه های بسیار بالای تبلیغات محیطی مانند تبلیغات بنری که در سطح شهر وجود دارند و یا روش های دیگر تبلیغات محیطی، صاحبان کسب و کار ها را در استفاده از این نوع تبلیغات منصرف کند.
اما در نقطه ی مقابل در کسب و کار اینترنتی، تبلیغات، انواع مختلفی دارند که در بستر فضای دیجیتال صورت می پذیرند.مزایایی که این نوع تبلیغات نسبت به تبلیغات محیطی دارند این است که هم از لحاظ اقتصادی دارای توجیه مناسبی است و در کنار این ویژگی اقتصادی، بسیار هم هدفمند دنبال می شوند به طوری که شما می توانید مشتریانی که مدنظر دارید را به صورت مستقیم هدف قرار دهید.تمامی این ویژگی ها، تبلیغاتی که در بستر فضای دیجیتال صورت می گیرد را نسبت به تبلیغات محیطی ارزشمند تر می کند به طوری که تمامی برند های معتبر دنیا به این مسئله پی برده اند.
افزایش چند برابری مشتری
یکی دیگر از فضا هایی که می توان از آن به بهترین شکل استفاده کرد، در بستر وب سایت می باشد.روزانه در سطح جهان میلیارد ها جستجو در گوگل صورت می گیرد که اگر سهم کشور ایران را چند ده میلیون در نظر بگیریم، می توانیم به اهمیت وب سایت ها و فروشگاه های اینترنتی که در بستر وب سایت ها ایجاد شده اند، پی ببریم و این کاربرانی که در بستر وب سایت ها ماجراجویی می کنند را به فرصتی طلایی و مشتریان دائمی کسب و کار اینترنتی خود تبدیل کنید.
انتقال کسب و کار سنتی به کسب و کار آنلاین و اینترنتی
اگر علاقمند به گسترش کسب و کار خود و پیشروی به بستر اینترنتی و مجازی هستید، باید بدانید که این تغییر رویه، قدم بزرگی در مسیر پیشرفت و ترقی کسب و کارتان خواهد بود.
ولی باید توجه داشته باشید در صورتی این راه به پیشرفت منجر میشود که با برنامه ای درست و اصولی این راه را طی کنید. این شروع راه افزایش درآمد کسب و کار شماست!
نکاتی که در این راه باید در نظر داشته باشید، کمک گرفتن از افراد متخصص در این حوزه است. شخصی که آشنایی با فضای کسب و کار اینترنتی و فروشگاه اینترنتی داشته باشد و بتوانید از تخصصش در این راه بهره ببرید.
از دیگر مواردی که در این راه به آن نیاز خواهید داشت، استفاده از تبلیغات و بازاریابی است. تبلیغاتی که جذابیت آن کاربر را به سمت کسب و کار شما بکشاند.
باید توجه داشته باشید که پیمودن این راه مستلزم صبر و حوصله است و باید با برنامه ریزی دقیق و مرحله ای به هدف نزدیک شد.
در قدم بعدی نیاز است که دانش و تجربه ی خودتان را در این حوزه افزایش بدهید.
شرکت در دوره های آموزشی، خواندن کتاب های مرتبط با بستر فضای مجازی، یادگیری روش های صحیح تبلیغات در اینترنت و جذب مشتریان از مواردی است که بسیار در این راه ضروریست.
جمع بندی بحث کسب و کار اینترنتی و کسب و کار سنتی
این روزها یکی از مسائلی که در زندگی انسانها دگرگون شده و تحت تاثیر تکنولوژی قرار گرفته است، شیوه خرید و نوع کسب و کارها است. کسب و کاراینترنتی و کسب و کار سنتی تفاوتهای زیادی با یکدیگر دارند. در این مطلب این تفاوتها را بررسی کردیم. با توجه به توضیح این تفاوتها، میتوان به این نتیجه رسید که مشاغل آنلاین برتریهای زیادی بر کسب و کارهای سنتی دارند؛ به همین دلیل امروزه مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفتهاند.در این بین محتوا های ویدیویی، به خصوص موشن گرافیک ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار شدند.
در پی جذابیتی که محتوا های ویدیویی با خود به همراه دارند، مخاطبان و کاربران در دنیای دیجیتال به دلیل اینکه از تمام اقشار جامعه هستند، پس طبیعی است که اکثریت کاربران به دنبال محتوا های ویدیویی جذاب مانند موشن گرافیک و تیزر تبلیغاتی باشند اما در این بین محتوا های ویدیوییی بر روی سئو سایت هم تاثیر بسزایی را ایجاد خواهند کرد که محتوای ویدیویی را از اهمیت بالایی برخوردار می کند.
اگر شما نیز میخواهید از این مسیر عقب نباشید پیشنهاد می کنم کسب و کار آنلاین خود را راه اندازی کنید.