در سال های اخیر تنوع محتواها در سایت ها و صفحات اجتماعی مختلف، بسیار زیاد شده است. افراد مختلف به دنبال پیدا کردن انواع محتوا هستند تا بتوانند مخاطب بیشتری را برای خود جذب کنند. یکی انواع تولید محتواها که بسیار معروف و محبوب نیز هست موشن گرافیک است. در این مقاله از سایت رسانتو، قصد داریم که در مورد آموزش موشن گرافیک صحبت کنیم.
در ابتدا به سراغ تعریف موشن گرافیک میرویم، برای آن دسته از عزیزانی که اطلاعات کافی در این زمینه ندارند. موشن گرافیک چیست؟
همانطور که از اسم موشن گرافیک هم بر می آید، موشن گرافیک، به هر طراحی گرافیکی که دارای حرکت باشد، موشن گرافیک گفته می شود. در ساخت موشن گرافیک، یک هدف تعریف می شود، و در مورد آن هدف یک داستان ساخته می شود. موشن گرافیک ها جز جذاب ترین انواع محتواها هستند و آمار نشان می دهد که بیشترین تعداد مخاطب را نیز جذب می کنند.
تاریخچه ی ساخت موشن گرافیک؟
برای اولین از موشن گرافیک ها در سال 1800، والتر روتمن، در سینما استفاده کرد. بعد از او جان ویتنی در فیلم های آلفرد هیچکاک از موشن گرافیک استفاده کرد. و همانطور که میدانید برای سال های زیادی موشن گرافیک ها در سینما، تلویزیون، محتواهای آموزشی و بازاریابی و کلیپ های تبلیغاتی فعالیت بسیار زیادی دارد.
حال که دیگر می دانید موشن گرافیک چیست و چه تاریخچه ای دارد، باید به سراغ آموزش ساخت آن برویم.
آموزش موشن گرافیک
در این قسمت 6 مرحله ی ضروری را در ساخت موشن گرافیک برای شما بیان می کنیم.اگر که قصد دارید به سبک رسانتو موشن گرافیک خود را بسازید در اینجا مراحلی را برای شما مشخص کرده ایم تا به هدفتان برسید.
برای اطلاع از نرم افزار های ساخت موشن، پیشنهاد می شود، مقاله اختصاصی معرفی نرم افزار های موشن گرافیک را مطالعه فرمایید
1- پلن پروژه ی خود را بریزید.
در اولین مرحله در آموزش موشن گرافیک، باید بدانید که حتما باید پلن کامل پروژه ی خود را بریزید. باید تمامی ابعاد کار خود را مشخص کنید. در ابتدا جایی را مشخص کنید و در آنجا شروع کنید و پلن پروژه را کاملا مشخص کنید. پلن پروژه ی شما باید شامل مواردی مانند: تمامی متن ها، تمامی ایده های شما، تمامی موارد انگیزشی برای ساخت کلیپ، تمامی فریم هایی که قرار است استفاده کنی و … باشد.
2- خلاصه ی پروژه را در ابتدا آماده کنید.
این مرحله از آموزش موشن گرافیک، بسیار مهم است. شما در انجام هر کاری باید خلاصه ی آن را ابتدا برای خود فراهم کنید. در ساخت موشن گرافیک هم قضیه به همین شکل است. شما باید خلاصه ای از تمامی قسمت های مهم کار خود را جدا داشته باشید. زمانی که طراح موشن گرافیک، شروع به کار می کند و این خلاصه ها در کنار یکدیگر قرار می دهد، باعث می شود که بتواند بهترین اثر خود را تولید کند.
خلاصه ی موشن گرافیک شامل تمامی اطلاعات در مورد زمینه ی کار، اهداف کار، تمامی منابع و … مربوط به انیمیشن ها، طراحی ها و … است. در این مرحله باید چند کار انجام دهید، از جمله اینکه پروژه ی خود را کامل تعریف کنید. یعنی اینکه کاملا مشخص کنید که چه محتوایی را می خواهید که به مخاطب منتقل کنید، دوست دارید زمانی که مخاطب محتوای شما را دید، چه احساسی داشته باشد؟ از چه کلماتی برای انتقال احساسات خود میخواهید استفاده کنید؟ و موارد این چنینی.
کار دیگری که باید انجام دهید این است که مشخص کنید که برای کجا قرار است که این ویدئو را بسازید. زمانی که مشخص باشد که ویدئو برای چه جایی ساخته می شود، از جمله مثلا صفحه ی یک سایت، یوتیوب، اینستاگرام و …، باعث می شود که آگاهی لازم را در مورد قالب آن بدانید و دقیق مشخص باشد که برای چه فضایی قرار است که آماده شود و همین حتی باعث صرفه جویی در هزینه های شما هم می شود.
حرکت دیگری که حتما در این مرحله باید مشخص کنید، این است که مخاطبان هدف خود را کاملا مشخص کنید و دقیقا بدانید که این افراد چه انتظاراتی دارند و میخواهند چه چیزی را در کلیپ موشن گرافیک شما ببینند، ما سعی کردیم در این مقاله تمامی جوانب آموزش موشن گرافیک را برای شما در نظر بگیریم.
تمامی این اطلاعات به طراح موشن گرافیک کمک بزرگی می کند تا بتواند طرحی باب میل کاربران هدف بسازد. در نهایت که تمامی اطلاعات این مرحله را جمع آوری کردید، باید این اطلاعات خلاصه شده را با هم تیمی های خود به اشتراک بگذارید و نظرات آنها را نیز در مورد نتایجی که به دست آورده اید بپرسید و نظرشان را در کار دخیل کنید.
3- مرحله ی طوفان مغزی
اینجا مرحله ای از آموزش موشن گرافیک است که در آن قرار است ایده های کوچک خود را تبدیل به اثر هنری کنید و به خاطر همین نامش طوفان مغزی است. در این مرحله کاری که انجام می دهید این است که موضوع اصلی که می خواهید به مخاطب برسانید را مشخص کنید.
شاید با خودتان فکر کنید که این موضوعی کلی است و ساخت موشن گرافیک برای این کار بسیار سخت باشد، ولی کارهایی که در مراحل بعد می گوییم باعث می شوند که ساخت این موضوع برای شما بسیار راحت شود که در مبحث آموزش موشن گرافیک مسئله ی مهمی است. در مورد موضوع خودتان بین یک تا دو خط بنویسید. این دو خط باید موضوع شما را توضیح دهند.
الان دقیقا زمانی است که شما باید خلاق باشید. تمامی ایده هایی که در مورد موضوع اصلی تان، به ذهنتان می رسند را بنویسید. به تمامی انیمیشن هایی که می توانید در مورد موضوعتان به کار ببرید فکر کنید، تاریخچه ی موضوع را بررسی کنید و حتی به کاراکترهایی که قرار است در این طرح از آنها استفاده کنید هم فکر کنید.
اصلا نگران این نباشید که قرار است این ایده ها را به موشن گرافیک تبدیل کنید، بعدا راه آن را نیز به شما آموزش می دهیم. فعلا فقط تا جایی که ممکن است تمام ایده ها را بنویسید. بعد از اینکه تمامی ایده های خود را ثبت کردید، بگردید و تصاویر، انیمیشن ها، ویدئو، صدا و … که مربوط به کارتان است را پیدا کنید و در یک جا جمع کنید. در این لحظه شما یک حجم زیادی از محتواهای مختلف را برای ساخت موشن گرافیک خود دارید.
4- مرحله ی ساخت مجموعه ی محتواها
در این مرحله از آموزش موشن گرافیک، یک مجموعه درست کنید و تمامی محتواهای که دارید را در آن بریزید. این محتواها شامل تمامی محتواهای خودتان که پیدا کرده اید و یا افراد دیگر آنها را به شما داده اند و… می شوند. تفاوتی که این مرحله با مرحله ی قبلی دارد، این است که در این مرحله بیشتر محتواهایی را نگه می داریم که می دانیم در نهایت طرح اصلی را با آنها درست می کنیم.
محتواهای تصویری تاثیر بالایی در ساخت موشن گرافیک دارند، آنها می توانند مسائل زیادی از جمله احساسات مربوط به طرح، فونت متن ها، استایل کاراکترها و .. را منتقل می کنند. کار بعدی این است که حتما محتواها را دسته بندی کنید. آنها را بر اساس موضوع و میزان اهمیت طبقه بندی کنید. حتی بر اساس اینکه اندازه ی هر کدام چقدر باشد هم می توانید محتوا را دسته بندی کنید. در هر صورت، بعد از این مرحله باید کاملا مشخص باشد که چه محتوایی در کجا قرار دارد.
برای مشاهده تعرفه ساخت موشن گرافیک رسانتو، به صفحه ی اختصاصی موشن گرافیک مراجعه فرمایید
5- مرحله ی ساخت استوری بورد
بسیاری از طراحان موشن گرافیک و حتی افرادی که در سینما و تلویزیون کار می کنند، از این مرحله بسیار استفاده ی زیاد می کنند. شما قبل از اینکه طرح اصلی را بزنید، آن را یا با دست یا با نرم افزارهای مختلف ابتدا می زنید. یادتان باشد که حتما داستان موشن گرافیک باید مشخص باشد. حتی می توانید به طراحی ها رنگ هم اضافه کنید. بعد از اینکه طرح هر کدام از کارها را مشخص کردید، می توانید تصاویر آنها را هم اضافه کنید.
فکر کنید که هر کدام از مواردی که مد نظرتان است به چه شکلی در نهایت بهتر نشان داده شود، یعنی اینکه چه تصویری بهتر است که داشته باشد. در نهایت که برای تمامی موارد تصویر پیدا کردید و ساختید، بار موارد مختلف را با هم تیمی های خود به اشتراک بگذارید و نظر آنها را کامل بپرسید.
6- اضافه کردن فریم های استایل به محتواها
فریم های استایل، تصویر نهایی هر کاراکتر را می سازند که در مبحث اموزش موشن گرافیک بسیار حائز اهمیت است. این مرحله ی آخر است، اگر که تمامی موارد بالا را رعایت کرده باشید، الان هم داستان مشخص است، هم طرح هر کاراکتر به تفکیک مشخص است و تنها نیاز است که فریم استایل یا سبک به آن اضافه شود و طرح موشن گرافیک شما به پایان برسد.
هدف از آموزش موشن گرافیک
هریک از مایی که در دنیای دیجیتال فعال هستیم و یا شاید به عنوان مخاطب دنیای دیجیتال شتاخته خواهیم شد، می بایست از سطح آگاهی و علمی مطلوبی برخوردار باشیم.امروزه بحث موشن گرافیک ها در میان کاربران فضای دیجیتال بسیار داغ در حال پیگیری است.پس شما به کمک این مطلب که به آموزش ساخت موشن گرافیک پرداخته ایم، می توانید موشن های منتشر شده در پلتفرم های مختلف را کارشناسانه مورد بررسی قرار دهید.
سخن پایانی آموزش موشن گرافیک با رسانتو
در این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ رسانتو، آموزش موشن گرافیک را داشتیم. انجام تمامی مراحل ساخت بسیار ضروری است. چرا که با انجام ندادن یکی از مراحل بالا طرح نهایی شما با کیفیت خوبی تولید نمی شود، یا اینکه زمان بسیار زیادی طول می کشد تا طرح تولید شود به همین دلیل بر خود واجب دانستیم تا آموزش موشن گرافیک را در اختیار شما قرار دهیم. افرادی که سابقه ی تولید موشن گرافیک را دارند می دانند که تمامی مراحل باید به دقت سپری شوند تا تولید بسیار باکیفیت و جذاب باشد.
شایان ذکر است که شما می توانید با استفاده از مشاوره سئو رایگان آژانس دیجیتال مارکتینگ رسانتو با متخصصین ما به صورت مستقیم در رابطه با کسب و کار اینترنتی خود در ارتباط باشید.